Konova zag in 2005 het eerste levenslicht en groeide sindsdien uit tot een van de grootste fabrikanten van studio-, foto- en videoapparatuurproducten in Zuid-Korea. Het merk is vooral bekend vanwege haar hoogwaardige camerasliders en aanverwante accessoires. Konova betekent NOVA (ster) van Korea.

Bedrijfsfilosofie

Onderzoek en ontwikkeling staan hoog in het vaandel bij Konova. Zo is de Research & Development (R&D) afdeling van Konova altijd bezig met de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten en het verder verbeteren van bestaande producten. Dit alles met slechts een doel: het bedienen van zowel beginnende als gearriveerde foto- en videografen. De bedrijfsfilosofie van Konova luidt niet voor niets: foto- en videografie is van iedereen.    

Konova is altijd bezig met de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten

Om een beeld te geven van wat Konova in huis heeft, staan we stil bij de Konova P1. Deze carbon fiber slider is ontworpen voor dslr en mirrorless formaat camera’s. Bijzonder aan deze slider is het feit dat de kop mechanisch kan meedraaien met het hoofdonderwerp, afhankelijk van hoe je de middelste buis plaatst. Hiermee bepaal je dus hoe snel de kop roteert. Dit stelt je in staat een interview slide shot te maken, waarbij de camera altijd jouw hoofdonderwerp op een bepaalde plek in het frame houdt, of andersom om zo de perfecte panorama foto te maken.

Ook zijn er speciaal voor de P1 twee aparte motoren beschikbaar voor gemotoriseerde slide en timelapse shots, de S2 en de S3. Het voordeel van de S3 is dat je deze draadloos kunt aansturen via een app.

De portable, licht gewicht en gunstig geprijsde P1 slider is verkrijgbaar in verschillende maten; 60cm, 80cm, 100cm en 120cm.