Fusion One/Fusion One II

In navolging van de zeer populaire Hoya Pro1D serie, lanceerde Hoya de Fusion One serie, een nieuwe serie filters gebaseerd op de nieuwste optische technologie die Hoya in huis heeft. Het woord One in de naamgeving van de nieuwe serie is een verwijzing naar de Pro1D serie.

Als vanzelfsprekend beschikt de Hoya Fusion One reeks over multi-layered coating, ultra-hoge lichttransmissie, hoogwaardig optisch glas en een low-profile aluminium frame

Als vanzelfsprekend beschikt de Hoya Fusion One reeks, net als alle Hoya filters, over multi-layered coating, ultra-hoge lichttransmissie, hoogwaardig optisch glas en een low-profile aluminium frame. Nieuw aan deze reeks is de vlekbestendige en waterafstotende coating. Dit voorkomt onder andere vingerafdrukken.  


De reeks bestaat uit een drietal filters, te weten Fusion One Cir-PL, Fusion One Protector en de Fusion One UV. Alle drie de filters vielen in 2019, tijdens de TIPA World Awards 2019, in de prijzen.

De Fusion One serie is verkrijgbaar in de maten 37mm tot en met 82mm. De nieuwe generatie, de Fusion One II, beschikt over een coating die deze filters nog beter beschermen tegen vlekken en waterdruppels dan de eerste generatie.