HDX

De Hoya HDX lijn bestaat uit drie zeer hoogwaardige filters, een UV-filter, een Protector en een Circulair Polarisatiefilter. Deze reeks staat bekend om zijn nog verder verbeterde kwaliteit. Zo is de acht-laagse coating – aan beide zijdes – op unieke en vernieuwende wijze opgebouwd. Dit resulteert in uitzonderlijke optische prestaties. Zo heeft het UV filter een lichttransmissie van liefst 99,4% en is het 100% vrij van kleurzwemen.

Het optische glas van deze filters is vier keer harder dan het filterglas van andere merken

Verder is het optische glas van deze filters vier keer harder dan het filterglas van andere merken. Dit danken deze filters aan de samenstelling en de productiewijze. Hierdoor is het glas veel beter bestand tegen beschadigingen.

Ook de protector in deze reeks kenmerkt zich door een volledig neutrale lichtdoorlating en nauwelijks tot geen reflecties. Hierdoor heeft het filter geen nadelige invloed op de algehele beeldkwaliteit. Dit alles geldt uiteraard ook voor het HDX circulair polarisatiefilter. Het ultra-dunne frame voorkomt bovendien vignettering. Ook bij gebruik op (extreme) groothoekobjectieven.

De HDX serie is verkrijgbaar in de maten 52mm tot en met 82mm