HD/HD II

De Hoya HD reeks bestaat uit drie filters, een UV-filter, een Circulair Polarisatiefilter en een Protector filter. De filters in deze serie staan bekend om hun sterke glas – tot vier keer sterker dan normaal optisch glas -, hoge lichttransmissie en vocht-, kras- en vuilbestendigheid. Ze zijn bovendien gemakkelijk schoon te maken.  

Het polarisatiefilter in deze reeks kenmerkt zich onder andere door een hoge lichttransmissie en 8-laagse multicoating om reflecties, ghosting en kleurzweem tegen te gaan. Ook heeft hij een hoge transparantie en is hij voorzien van een zeer sterkte UV-absorberende film. Verder is hij  water- en olie-afstotend en kras- en vlekbestendig en heeft hij een ultradun frame.

Hoya HD filters staan bekend om hun sterke glas – tot vier keer sterker dan normaal optisch glas -, hoge lichttransmissie en vocht-, kras- en vuilbestendigheid

Het Hoya HD UV filter absorbeert ultraviolette straling en is te gebruiken voor zowel kleur als zwart-wit opnames. Ook beschermt het filter het voorste lenselement van uw objectief tegen stof, vocht en krassen waardoor de kans op beschadigingen sterk verminderd. Dit filter is eveneens voorzien van een 8-laagse multicoating en hij heeft een lichtdoorlatendheid van liefst 99.35%!

Tot slot het HD Protector filter. Dit is een neutraal filter ontworpen om algemene bescherming voor je lens te bieden. Dit filter is gemaakt van chemisch gehard optisch glas met verbeterde weerstand tegen krassen, terwijl het een hoge helderheid en kleurechtheid heeft. Het is voorzien van een dunne, lichtgewicht aluminium filterring om de kans op vignettering te minimaliseren. Net als het UV- en het Circulair Polarisatiefilter is ook de protector voorzien van acht lagen anti-reflecterende coatings op elke zijde. Dit totaal van 16 coatings biedt een hoge mate van bescherming aan het filter en het helpt om langer schoon te blijven dan ongecoate filters.

De coatingformule die is aangebracht op de HD filters zorgt bovendien voor een effectieve reiniging met betrekking tot water, olie en vlekken. De coatingformule die is aangebracht op de HD type II filters zorgt voor een nog effectievere reiniging met betrekking tot water, olie en vlekken.