Pieder D’Hoop

De Belgische Nanlite ambassadeur Pieter D’Hoop is gespecialiseerd in foodfotografie. En hoe! Zijn werk kenmerkt zich door een geheel eigen stijl en visie. Een stijl waarbij er veel aandacht is voor details. Kijk naar de beelden van Pieter en het water stroomt je door de mond. Bovendien brengt Pieter niet alleen de gerechten in beeld maar focust hij daarnaast ook op de omgeving. Het restaurant, het interieur, de mensen… Je zou het liefste meteen willen aanschuiven.

Eten babbelt niet en laat mij ongestoord mijn ding doen. Dat vind ik erg prettig

Pieter D’Hoop

Pieter is actief over de hele wereld en heeft inmiddels ook een eerste food-boek op zijn naam staan.

Hij noemt zichzelf overigens geen foodfotograaf maar spreekt liever van culinaire fotografie. Pieter volgde nimmer een opleiding. Hij is, zoals dat zo mooi heet, een autodidact. Belangstelling voor fotografie had hij altijd al maar rond zijn dertigste realiseerde de oud-docent zich dat hij meer wilde in het leven dan voor de klas staan alleen. Toen hij voor een kennis wat beelden maakte van opgemaakte borden, viel het kwartje. ‘Ik stond met mijn camera voor een bord met geitenkaassalade en had ineens een eureka moment: dit is wat ik leuk vind, dit ga ik doen; foodfotografie!’

Wat spreekt Pieter hier zo in aan? ‘Wanneer je met modellen werkt, moet je ze allerlei instructies geven.  Eten daarentegen ligt daar gewoon. Het babbelt niet en laat mij ongestoord mijn ding doen. Dat vind ik erg prettig.’

Meer informatie over Pieter vind je hier.