Posted on

Alles over de Nanlite PavoTubes II 15C en 30C

De eerste generatie Nanlite PavoTube 15C en 30C werden in korte tijd razend populair, en toonaangevend op het vlak van LED continulicht. Beeldmakers hielden van het hoogwaardige licht dat ze produceerden, hoe nauwkeurig ze waren, hoe slim ze ontworpen waren en hoe de ingebouwde oplaadbare batterij ze flexibel in gebruik maakten. Hoe goed deze PavoTubes ook waren, ze konden nóg beter en het resultaat van die verbeteringen en verfijningen – veelal op basis van gebruikersfeedback – zie je terug in de nieuwe Nanlite PavoTube II 15C en 30C.

Belangrijkste verbeteringen

 • 10 – 20% hogere lichtopbrengst
 • Langere accuduur
 • PD 3.0 (Power Delivery) 100% opladen: 70 min. sneller (II 15C) en 43 min. sneller (II 30C)
 • Nieuw: voeding, opladen en firmware updaten via USB-C
 • Individuele leds onzichtbaar, één lange naadloze lichtbron
 • Groter CCT-bereik van 2700K – 7500K (was 6500K)
 • Nu met Groen/Magenta ±150 correctie
 • Nieuw: DMX/RDM en Bluetooth besturing (naast o.a. 2.4G, gratis NANLINK app)
 • Nog intuïtievere bediening, minder buttons!
 • 15 ingebouwde praktische effecten (voorheen 6)
 • Groter lichtoppervlak door compactere uiteindes
 • Slimmere aan/uit-schakelaar
 • Grotere display
 • Handige ‘COG’ (Center of Gravity) markering
 • Verbeterde draagtas

Op de productpagina’s van de Pavotube II 15C en 30C kun je de exacte specs en illumination tabel bekijken.

Wat maakt de Nanlite PavoTube II 15C en 30C beter?

Het ontwerp van de nieuwe PavoTube II 15C en 30C is vrijwel identiek en ze bieden nog steeds de handige CCT-, HSI- en effectmodi, maar er zijn veel aanpassingen en verbeteringen aan deze nieuwe buizen die je niet meteen ziet. We lopen wat uitgebreider langs de belangrijkste verschillen en upgrades.

Sneller opladen
Aan de nieuwe PavoTubes is geavanceerd snel laden toegevoegd, dus als je de accu’s toch moet opladen, scheelt dat een hoop tijd. Zowel de PavoTube II 15C als de 30C laden volledig op in 2 uur en 17 minuten. De eerste generatie 15C had 3 uur en 27 minuten nodig om op te laden, en de originele 30C 3 uur. Kortom: De II 15C laadt 1 uur en 10 minuten sneller volledig op, de II 30C 43 minuten sneller.

Hogere lichtopbrengst
Hoe nuttig PavoTubes ook zijn als je ze dimt, ze worden ook vaak gebruikt als key light, fill- en back light. Hogere output hebben is altijd welkom, en dat hebben de nieuwe PavoTube II 15C en 30C, respectievelijk zo’n 10% tot 20%.

Individuele leds nu onzichtbaar
Het binnenwerk van de PavoTube II 15C en 30C verduistert de leds nu volledig, waardoor één lange, naadloze lichtbron ontstaat. Je krijgt elke keer een vloeiende lichtbundels als je ze in beeld gebruikt, en als je de PavoTubes gebruikt om reflecterende oppervlakken te verlichten, dan zijn de resultaten perfect en strak. Bij de eerste generatie PavoTubes zag je de individuele leds nog terug, dat is met de nieuwe buizen verleden tijd.

G/M correctie van +/-150
Het corrigeren van groen naar magenta is een functie waarmee je omgevingslicht en het licht van andere armaturen nauwkeuriger op elkaar kunt afstemmen. We voegen G/M-correctie toe aan veel armaturen, zoals de nieuwe Forza 300 II, 300B II, 500 II en 500B II LED-spots. Ook de nieuwe PavoTube II 15C en 30C hebben nu deze mogelijkheid, met een handig, groot bereik van +/- 150.

Uitgebreid CCT-bereik van 2700K-7500K
De eerste generatie PavoTube 15C en 30C hadden een CCT-bereik van 2700-6500K. Met de nieuwe PavoTube II 15C en 30C is dit nog verder uitgebreid naar een CCT bereik van 2700K-7500K.

Opladen via adapter of USB-C
Aan de achterkant van de PavoTube II 15C en 30C is een nieuwe PD – power delivery – 3.0 USB-C poort aangebracht voor toekomstige firmware updates en als tweede interne oplaadingang. De eerste generatie 15C en 30C hadden niet eens een USB-poort. De meegeleverde AC-adapter/oplader wordt aangesloten op een connector aan het uiteinde van de buis. De USB-C-poort bevindt zich aan de achterkant van de buis. Hierdoor kun je de stroomtoevoer op twee verschillende manieren naar de buizen laten lopen, wat erg handig is. Als je de AC-adapter/oplader vergeet mee te nemen naar een shoot, kun je vanaf nu altijd wel een manier vinden om alsnog op te laden met bijvoorbeeld je telefoonoplader. En als je een krachtige oplader voor een tablet of laptop hebt, kun je dezelfde oplaadsnelheid halen als de meegeleverde AC-adapter/oplader. We adviseren trouwens een 30W lader voor de II 15C en een 45W lader voor de II 30C.

Bluetooth en DMX/RDM
De nieuwe PavoTube II 15C en 30C hebben beide ingebouwde Bluetooth voor directe bediening met de gratis NANLINK-app voor iOS en Android. Ook nieuw voor deze generatie, ze hebben allebei vergrendelbare metalen DMX/RDM-poorten die je kunt gebruiken met een CB-DMX-3.5C-1/2-adapterkabel (apart verkrijgbaar). De buizen hebben 11 DMX-modi, 5 DMX-dimcurven en DMX-afvlakking. Ze hebben ook 2.4G voor draadloze bediening met de WS-RC-C2 Handheld Remote en WS-TB-1 Transmitter Box voor grotere opstellingen (apart verkrijgbaar).

Langere accuduur
Snoeren over de grond laten lopen is altijd opletten geblazen en ook niet nodig, aangezien deze buizen over ingebouwde accu’s beschikken. De accuduur van de nieuwe PavoTube II-lampen is ondanks de hogere lichtopbrengst zelfs verbeterd. Ook – of juist – bij heel lage instellingen gaan ze erg lang mee. En op volle kracht langer dan de vorige generatie. Uiteraard kun je ze alsnog op netstroom aansluiten als je er verder geen omkijken naar wilt hebben.

Groter verlichtingsoppervlak
Op de beide uiteinden van de nieuwe PavoTube II 15C en 30C zitten eindkappen die flink compacter zijn geworden, daardoor is het verlichtingsoppervlak per buis groter. Ze bevatten twee ‘quick adjust’-knoppen en je kunt ze gemakkelijk ophangen aan de meegeleverde stalen lussen. De nieuwe PavoTubes hebben exact dezelfde T12-diameter en komen ook qua lengte exact overeen met die van de eerste generatie. De grotere verlichtingsoppervlakken maken wel nieuwe barn-door en grids noodzakelijk die over de volledige lengte van de buizen passen. De BDPTII15CEC en BDPTII30CEC barn-door- en grids zijn nu ook (apart) verkrijgbaar.

Nog meer verbeteringen:

 • Er zijn 15 ingebouwde effecten aan boord en je kunt je eigen effecten maken en ze opslaan als oproepbare presets in de NANLINK-app. De eerste generatie had slechts 6 effecten.
 • Toonaangevende nauwkeurigheid: CRI van gemiddeld 97, TLCI van gemiddeld 98, TM-30 Rf van gemiddeld 94 en TM-30 Rg van gemiddeld 101.
 • De aan/uit-schakelaar is aangepast en nu verzonken om ongewenste activering te voorkomen.
 • PavoTube II 15C en 30C kunnen verticaal staan met de LSFLT12MII Foldable Floor Stand (apart verkrijgbaar). Deze standaard biedt ruimte voor stroom- en DMX-kabels.
 • Er is een ‘COG’ (Center of Gravity) markering op de achterkant van deze buizen. De eerste generatie toonde daar een mini-handleiding. Met de toevoeging van de USB-C-poort voor toekomstige firmware-updates heeft het afdrukken van een handleiding op de achterkant geen zin meer, aangezien de werking van de apparaten kan veranderen met toekomstige aanpassingen.
 • De bediening is nog verder vereenvoudigd: ‘Adjust’, ‘Switch’, ‘Mode’ en ‘Lock’.
 • Grotere display; het ingebouwde display is vergroot van 0,91″ naar 0,96″
 • De nieuwe tweede generatie Pavotubes hanteren de standaard T12-diameter, en zijn volledig compatibel met het brede assortiment buisbevestigingen en statieven.

Positionering PavoTubes II 15C en 30C

Deze LED buislampen zijn ideaal voor:

 • Commerciële videoteams (klein en middelgroot): E-commerce, TV, reclame, videoclips
 • Filmproducties: Praktisch licht tbv korte films
 • Content creators: Youtube, reels, video’s, vlogs
 • Fotografie: Mode, portret, commercieel, light painting

Beschikbaarheid en meer informatie

De nieuwe PavoTube II 15C en 30C LED buislampen zijn uit voorraad leverbaar, los verkrijgbaar en als 2- en 4-kits. Bekijk ons dealernetwerk. Heb je vragen over de nieuwe Nanlite PavoTube II 15C of 30C, neem dan contact op met ons sales team:
+31 (0) 36 5346967 | sales@tse-imaging.nl