Posted on

Nieuw van Nanlite: de FS 150B en FS 200B bi-color LED-spots

De Nanlite FS-150B en FS-200B zijn twee nieuwe bi-color LED-spots met een CCT-output tussen 2700 en 6500K, een Bowens-mount en paraplu-mount, ingebouwde voeding- en besturingsmodule, 12 effecten en een hoge CRI- en TLCI-classificatie. Deze lampen zijn begin 2023 verkrijgbaar via ons dealernetwerk.

Na eerder al enkele daglicht LED-spots in de FS-serie op de markt te hebben gebracht, richt Nanlite zich dit jaar op bi-color spots in de FS-serie. De FS-300B werd afgelopen juni aangekondigd, gevolgd door de compacte en lichtgewicht FS-60B in september. Bij uitbreiding van de FS-lijn voegt Nanlite nu twee nieuwe COB-spots met Bowens-mount toe: de FS-150B en FS-200B. Beide zijn tweekleurig en het voornaamste verschil is de maximale output.

NANLITE FS-150B en FS-200B

De Nanlite FS-150B heeft een nominaal vermogen van 175 W en weegt 2,3 kg zonder de reflector. De sterkere FS-200B heeft een vermogen van 220 W en weegt 2,6 kg. De meegeleverde reflector voegt 0,2 kg toe aan het gewicht. Compact en goed draagbaar dus. Als het om de output gaat, bereikt de FS-150B een maximum van 26300 lux, terwijl de FS-200B tot 29490 lux kan bereiken, gemeten op 1 m afstand, met reflector, bij 5600K. De tabellen met alle uitgangsmetingen incl. verschillende lichtvormers en gemeten op drie verschillende afstanden – 1m, 3m en 5m – staan op de productpagina’s van deze spots.

Beide lampen presteren zeer goed als het gaat om de kleurweergave. Ze hebben een CRI-gemiddelde van 96 en een TLCI-gemiddelde van 97 over het hele CCT-bereik van 2700 tot 6500K. Als het gaat om lichttemperatuuraanpassingen in de CCT-modus, hebben de lampen twee werkingsmodi:

Maximale output: Het licht zal altijd een maximale output bieden (afhankelijk van de dimmer) bij elke geselecteerde temperatuur. Dat betekent dat de middelste temperatuurwaarde helderder zal zijn dan beide uiteinden, aangezien de hele chip verlicht is.

Constante output: De output blijft constant, zelfs bij verandering van de lichttemperatuur in de CCT-modus.

Deze Nanlite FS-spots bieden ook een serie speciale effecten die gebruik maken van de tweekleurige output. Er zijn 12 verschillende effecten: CCT-lus, INT-lus, flits, puls, storm, tv, paparazzi, kaars/vuur, kapotte lamp, vuurwerk, explosie en laseffecten. Elk effect kan ook nog worden aangepast.

Zowel de voedings- als de besturingsmodule zijn ingebouwd in de lampbehuizing en toch zijn deze spots supercompact. De bedieningsinterface aan de achterkant bestaat uit twee knoppen, een modusknop, een aan/uit-schakelaar en een statusweergave. Naast deze bediening ondersteunen de lampen ook 2,4 GHz wifi en dubbele Bluetooth-verbinding voor draadloze bediening via afstandsbediening (WS-RC-C2) en de NANLINK-app, ook in groepen. Aan de achterkant van de lamp bevindt zich een USB type-A-poort voor toekomstige firmware-updates.

Beide lampen worden gekoeld door een geluidsarme ventilator. Voor geluidsgevoelige sets bieden de lampen ook een volledig stille ventilatorloze modus, maar wanneer geactiveerd wordt de maximale output gereduceerd. Als het op accessoires aankomt, worden zowel de FS-150B als de FS-200B geleverd met Bowens-mount en een paraplubevestiging. Het licht kan op verschillende manieren worden gevormd met behulp van verschillende modifiers.

ACCESSOIRES
SB-PR-90 | SB-PR-120Q | LT-80 | LT-120 | SB-RT-90X60 | U-165DT | U-180ST | U-135DS | FL-20G | PJ-BM-19 | PJ-BM-36

De Nanlite FS-150B en FS-200B zijn begin 2023 verkrijgbaar via onze dealers. De FS-150B en de krachtigere FS-200B hebben een adviesprijs van respectievelijk € 309,- en € 419,-. Elke lamp wordt geleverd met een reflector, 4,5 m voedingskabel, COB-beschermkap en gebruikershandleiding.

Nanlite FS-serie

Met de compacte, krachtige en betaalbare FS serie richt Nanlite zich op de fanatieke beeldmaker met een thuisstudio voor bijvoorbeeld live-streams en semi-professionals die low budget videoproducties draaien.