Posted on

Creëer een filmische look met HOYA Mist Diffuser Black filters

Vandaag lanceert HOYA een nieuw filter, het Mist Diffuser Black filter. Dit filter komt in twee types, een lichte en een sterke variant, respectievelijk de Mist Diffuser Black No. 0.5 en de Mist Diffuser Black No 1.

Afgezien van de diffuse flair, dring je met dit filter ook de “overscherpte” waar veel moderne objectieven “last”van hebben, iets terug

Het HOYA Mist Diffuser Black filter is ontworpen voor zowel video- als fotografen. Zo creëer je met dit filter een zogenoemd ​filmisch diffuus effect rond lichtbronnen of objectranden. Daarnaast maakt het de huidtextuur van een model gladder, vooral interessant voor portretfotografen.

Het filter is gemaakt van twee optische glaselementen. Deze elementen zijn op elkaar geklemd met een speciale lijmlaag, voorzien van nanopoeder. Om het filmische effect te versterken, is het glas niet gecoat. Als materiaal voor het frame is gekozen voor opvallend dun en licht aluminium. Dit voorkomt/minimaliseert vignettering.  

Dit nieuwe HOYA filter is een alternatief voor vintage objectieven die eveneens een stijlvolle diffuse flair bieden. Het grote verschil is de prijs. Vintage objectieven zijn niet zelden erg duur. Afgezien van de diffuse flair dring je met dit filter ook de “overscherpte” waar veel moderne objectieven “last” van hebben, iets terug.    

Over het Mist Diffuser Black filter

Dit filter doet precies wat de naam zegt, het creëert een speciaal zwart misteffect. Dit speciale  misteffect is een gevolg van de gelijke verdeling van fijn zwart nanopoeder tussen de twee lagen optisch glas. Het oppervlakte van dit glas is niet-gecoat om zo het filmische effect te versterken. Het filter veroorzaakt diffuus licht en onderdrukt de contrasten om zo een moderne, filmische uitstraling  te creëren. Dankzij het zachte effect van de HOYA Mist Diffuser Black is dit filter ook ideaal voor het maken van portretten. Het maakt de huid gladder en vermindert de contrasten. Zo creëer je een stijlvolle look.   

Related news