Posted on

Nanlite introduceert de FS 300B, de eerste Bi-color variant in FS serie

Nanlite introduceert vandaag de Nanlite FS 300B, de bi-color variant van de al bestaande FS 300. Het is de eerste bi-color variant in de populaire en vriendelijk geprijsde FS reeks van Nanlite. De lamp weegt een kleine 3 kilo en heeft een CRI van gemiddeld 96 en een TLCI van gemiddeld 97.  

Dankzij de alles-in-één behuizing is de FS 300B zeer handzaam. Deze behuizing combineert de besturingseenheid, voedingsadapter en lampbehuizing.

Daar waar de FS 300 een kleurbereik heeft van 5600K, heeft de bi-color variant een bereik van 2700K tot 6500K. Hiermee maakt de FS 300B het de fotograaf nog makkelijker. De lux output van de bi-color variant op 1 meter is met 38720 (met meegeleverde reflector) minder krachtig dan van de FS 300 – die beschikt over 41.040 Lux @ 1 meter met de meegeleverde reflector – maar aangezien je bij de bi-color variant geen gebruik hoeft te maken van kleurtemperatuur filters, ontlopen ze elkaar op dat vlak nauwelijks. Immers, bij gebruik van een filter verlies je een stop aan licht.

Het feit dat het gebruik van kleurtemperatuur filters niet langer noodzakelijk is bij de FS 300B is niet alleen erg handig, dat scheelt ook gedoe en ruimte in je tas én het verhoogt de creativiteit van de fotograaf. Immers, wanneer je de kleur op de lamp direct kan instellen, is het heel eenvoudig om lekker te experimenteren met de verschillende mogelijkheden. Met andere woorden, het bevordert de creativiteit van de fotograaf. Bovendien scheelt het nabewerkingstijd.

Dankzij de alles-in-één behuizing is de FS 300B zeer handzaam. Deze behuizing combineert de besturingseenheid, voedingsadapter en lampbehuizing. Door dit geïntegreerde ontwerp zijn de lampen zeer compact, licht en dus flexibel. De ingebouwde en zeer efficiënte ventilator zorgt ervoor dat de lamp zijn warmte op effectieve wijze kan “lozen”.

Evenals de FS 300, beschikt de FS300B over een Bowens-mount. Dit maakt de lamp compatible met een grote selectie aan lichtmodificatoren. Denk aan beauty dishes, softboxen en paraplu’s. Ook beschikt hij over een geïntegreerde USB-A-poort om toekomstige firmware-updates op eenvoudige wijze mogelijk te maken, een 1,3-inch Oled Display, een zeer gebruiksvriendelijke interface én een veelvoud aan speciale effecten waaronder INT Loop, Flash, Pulse, Storm, TV, Paparazzi, Candle/ Fire, Bad Bulb, Firework en Explosion. Last but not least kan de lamp ook draadloos worden bediend via een 2.4G-controller, bluetooth en via de Nanlink app. Kortom, ook bij de Nanlite FS 300B gaan flexibiliteit, kracht en compactheid hand in hand.

Over de Nanlite FS serie

Met deze compacte, krachtige en betaalbare FS reeks richt Nanlite zich op de fanatieke hobbyfoto- en videograaf en de semi-professional.