Posted on

Nieuw in Nanlite Forza serie: Forza 720 en Forza 720B

Met de Forza 720 en de Forza 720B (Bi-color) voegt Nanlite vandaag twee nieuwe en extreem krachtige leden toe aan haar unieke en populaire Forza serie. Met de lancering van de Forza 720 en de 720 B komt het totaal in deze serie uit op negen ledlights, te weten de Forza 60, -60B (Bi-color), -150, -200, -300, -300B (Bi-color), -500, -720 en de 720B. 

In combinatie met de standaard reflector biedt de Nanlite Forza 720 een helderheid van liefst 124000 lux op een meter afstand. Hiermee is de Nanlite Forza 720 de meest krachtige lamp in zijn soort

Wanneer we terugkijken op de afgelopen drie jaar, zien we dat Nanlite haar Forza serie steeds verder heeft verfijnd en uitgebreid. Het begon allemaal met de Forza 60 en nu, drie jaar later, staat er een complete en professionele lijn van compacte krachtpatsers waar geen enkele beeldmaker nog omheen kan, of het nu om foto- of videograven gaat. Zo is de Forza 720B het antwoord op de vraag  van professionele filmmakers naar een high-power bi-color spotlight.    

Zowel de lampkop als de besturingseenheid van dit opwindende nieuwe duo binnen de Forza-reeks zijn voorzien van een robuust metalen frame. Dit frame biedt beide spotlights optimale bescherming. Ook zijn beide spots voorzien van een geïntegreerde antenneversterker voor het  ontvangen en verzenden van Bluetooth en 2.4G-signalen.

De Forza 720B geeft je in combinatie met de reflector een helderheid van 84460 lux op een meter afstand. Hiermee mag de Forza 720B zich eveneens tot de meest krachtige in zijn soort rekenen

Net als zijn single-color familieleden heeft de Forza 720 een kleurtemperatuur van 5600k en respectievelijk een CRI en TLCI-waarde van 95 en 96. Daarnaast beschikt de 800 watt sterke Forza 720 over 11 verschillende lichteffecten waaronder flash, pulse, storm, TV, paparazzi, Candle/Fire, Bad Bulb, Firework en Explosion. De Forza 720 weegt 4.6 kilogram en laat zich, zoals de hele Forza reeks, eenvoudig en intuïtief bedienen.

De Forza 720B heeft een kleurtemperatuur van 2700k tot en met 6500K en respectievelijk een CRI en TLCI-waarde van 96 en 97. Net als zijn single color variant beschikt deze 800 watt sterke Forza 720B over 11 verschillende lichteffecten waaronder flash, pulse, storm, TV, paparazzi, Candle/Fire, Bad Bulb, Firework en Explosion. Hij weegt 5.3 kilogram en laat zich eveneens eenvoudig en intuïtief bedienen.

De bluetooth-connectiviteit via de recent gelanceerde Nanlink-app zorgt voor eenvoudige draadloze bediening van zowel de Forza 720 als de 720B. Afgezien van deze bluetooth-connectiviteit, laten de lampen zich ook eenvoudig bedienen via 2.4G-, DMX- en RDM.

In combinatie met de standaard reflector biedt de Nanlite Forza 720 een helderheid van liefst 124000 lux op een meter afstand. Hiermee is de Nanlite Forza 720 de meest krachtige lamp in zijn soort. De Forza 720B geeft je in combinatie met de reflector een helderheid van 84460 lux op een meter afstand. Hiermee mag de Forza 720B zich eveneens tot de meest krachtige in zijn soort rekenen.  

De hoge output van de nieuwe spotlights wordt efficiënt beheerd door middel van een geavanceerde warmteafvoer en een regelbare interne ventilatorkoeling. Dat voorkomt stress over lawaai en oncontroleerbare hitte tijdens de shoot.

Zoals alle Forza lampen, laat ook het nieuwe duo zich voeden door zowel gelijkstroom- als (v-lock) batterijen. Dus ook in situaties zonder netstroom, kun je vertrouwen op deze prachtige bronnen van licht.

Als vanzelfsprekend zijn alle beschikbare Nanlite lichtmodifiers voor de Nanlite 200, -300, -300B en 500 ook te gebruiken in combinatie met de Nanlite 720 en 720B.    

De nieuwste krachtpatsers in de Nanlite Forza reeks komen binnenkort beschikbaar.

Stay tuned!