Posted on

Sirui ambassadeur Martin Podt over zijn favoriete Sirui statieven

Sirui ambassadeur Martin Podt werkt afwisselend met de Sirui RX2 en de Sirui ST-125. Wanneer kiest Martin voor de een en wanneer voor de ander? En waarom?  

“De Sirui RX2 is snel te gebruiken”, trapt Martin af. “Wanneer ik weinig tijd heb en niet te ver hoef te lopen, kies ik voor de RX2. Die heeft minder secties dan de ST-125, vier om vijf om precies te zijn, en staat dus sneller. Vaak schuif ik maar twee secties uit bij de RX-2 en dan heb ik al genoeg hoogte.”  

“Wanneer ik onderweg ben naar mijn werk heb ik vaak niet veel tijd”, vervolgt Martin. “Als de omstandigheden dan mooi zijn, rijd ik binnendoor en probeer ik toch wat mooie fotoplekjes mee te pakken. Onder die omstandigheden scheelt het wanneer ik minder tijd kwijt ben aan het opzetten van mijn statief. Dat kan dan net het verschil maken tussen wel of niet dé foto.”

Wanneer ik meer tijd heb, en dus ook meer loop, pak ik tegenwoordig standaard de Sirui ST-125

Martin Podt

Sirui ST125; Lichtgewicht

“Wanneer ik meer tijd heb, en dus ook meer loop, pak ik tegenwoordig standaard de Sirui ST-125. Die is een stuk lichter en compacter dan de RX2 en past ook beter in mijn rugzak. Lichtgewicht is nu eenmaal my middle name. Ik loop vaak lange stukken met statief en camera in de hand. Als je ver loopt op die manier, merk je toch dat een zwaarder statief met camera na verloop van tijd vermoeiend wordt. Met de ST-125 moet ik dat nog meemaken.”  

Lifetime warranty

 Als vanzelfsprekend is ook de Sirui Lifetime Warranty van toepassing op deze statieven.

Sirui K10II & K20II

De favoriete balhoofden van Martin zijn de Sirui K10II en de K20II. Van eerstgenoemde maakt hij gebruik op de ST-125, de K20II gebruikt hij in combinatie met de RX2. Dat statief wordt ook standaard geleverd met de K20II. Martin: “Het veiligheidssysteem van beide koppen is gelijk, een systeem waarop ik blindelings vertrouw. Ik wil onderweg geen stemmetje in mijn hoofd hebben die zich afvraagt of mijn camera wel in veilige handen is. Beide koppen werken bovendien heel prettig en snel.”

Meer informatie over Martin vind je hier.