Posted on

Een blik in de keuken bij Nanlite ambassadeur Pieter D’Hoop

De Belgische fotograaf en Nanlite ambassadeur Pieter D’Hoop is gespecialiseerd in foodfotografie. En hoe! Zijn werk kenmerkt zich door een geheel eigen stijl en visie. Een stijl waarbij er veel aandacht is voor details. Kijk naar de beelden van Pieter en het water stroomt je door de mond. Bovendien brengt Pieter niet alleen de gerechten in beeld maar focust hij daarnaast ook op de omgeving. Het restaurant, het interieur, de mensen… Je zou het liefste meteen willen aanschuiven!

Kijk mee en ontdek hoe Pieter naar het hoogst haalbare niveau van perfectie streeft

Pieter noemt zichzelf overigens geen foodfotograaf maar spreekt liever van culinaire fotografie. Hij volgde nimmer een opleiding. Hij is, zoals dat zo mooi heet, een autodidact. Belangstelling voor fotografie had hij altijd al, maar rond zijn dertigste realiseerde de oud-docent zich dat hij meer wilde in het leven dan voor de klas staan alleen. Toen hij voor een kennis wat beelden maakte van opgemaakte borden, viel het kwartje. ‘Ik stond met mijn camera voor een bord met geitenkaassalade en had ineens een eureka moment: dit is wat ik leuk vind, dit ga ik doen; foodfotografie!’

Wat spreekt Pieter hier zo in aan? ‘Wanneer je met modellen werkt, moet je ze allerlei instructies geven. Eten daarentegen babbelt niet en laat mij ongestoord mijn ding doen. Dat vind ik erg prettig.’

Hoe gaat Pieter exact te werk? In onderstaande video die CameraNU.nl in nauwe samenwerking met Nanlite Benelux maakte, krijg je een kijkje achter de schermen bij een van zijn shoots. Pieter legt uit waar het voor hem om draait en hoe belangrijk goed licht is voor het fotografen van voedsel en dranken. Hoe leg je de persoonlijkheid van een chef of de sfeer van een restaurant goed vast?

Hoogst haalbare niveau van perfectie

Pieter werkt met continulampen van het merk Nanlite. Je ziet in deze video een paar van zijn lichtopstellingen en de resultaten daarvan. Kijk mee en ontdek hoe Pieter naar het hoogst haalbare niveau van perfectie streeft!