Posted on

Sirui RX2; Compacte alleskunner

Sterk, compact, dankzij het carbon uiterst licht maar wel erg stabiel en veelzijdig inzetbaar! We hebben het over het Sirui RX2 statief. Deze recent gelanceerde geweldenaar is de uitkomst van een nauwe samenwerking tussen Sirui en TSE Imaging. De RX2 is voorzien van de Sirui K20 type II kop.  

Dankzij zijn verwijderbare montageplaat onderscheidt de Sirui RX2 zich van veel andere statieven. Door deze unieke eigenschap kan de montageplaat verwisseld worden voor de 75mm-bowl of de middenkolom.

Als vanzelfsprekend is ook de Sirui Lifetime Warranty van toepassing op de RX2

Die meegeleverde middenkolom is eenvoudig te verwijderen, uitermate handig voor fotografen die graag werken vanaf extreem lage standpunten. Zo heeft de RX2 een minimale hoogte van 11,5 centimeter. Heb je juist behoefte aan extra lengte, kies dan voor het gebruik van de middenkolom. In dat geval kan je, in combinatie met de K20 II kop, naar een maximale hoogte van 193cm. 

Draaivergrendeling

De vier pootsecties van de RX2 zijn voorzien van een draaivergrendeling. Dankzij dit handige, gebruiksvriendelijke systeem zet je het statief letterlijk in een korte handomdraai neer. De RX2 heeft bovendien een ingebouwde waterpas waardoor je altijd de juiste positie eenvoudig kunt instellen. De voetjes zijn speciaal ontwikkeld voor werken op verschillende ondergronden. Indien nodig kun je de rubberen voetjes ook eenvoudig verwisselen voor stalen spikes. Voor de Sirui RX2 is kortom geen gebied te ruig.

Voor de Sirui RX2 is geen gebied te ruig

Het maximale draagvermogen van de Sirui RX2 is 18 kilo. Zoals alle Sirui statieven wordt de RX2 bovendien geleverd in een handige, stevige en handzame draagtas. Als vanzelfsprekend is ook de Sirui Lifetime Warranty van toepassing op dit statief.

Specs RX2

 • Materiaal: Carbon
 • Draagvermogen: 18kg
 • Maximale hoogte: 183cm / 193cm*
 • Gewicht: 1.3kg / 2.0kg**
 • Minimale hoogte: 11.5cm
 • Secties: 4

Specs K20II

K-2011
 • Draagvermogen: 25kg
 • Hoogte: 10cm
 • Gewicht: 0.4kg
 • Knoppen voor pan, tilt en frictie
 • Aluminium knoppen voor extra duurzaamheid
 • 90 graden kantelbaar
 • 360 graden draaibaar
 • Arca-Swiss snelkoppelingsplaat

* inclusief K20II ** inclusief K20II & center kolom