Posted on

Tokina voegt nieuwe parel toe aan ATX-M reeks, de ATX-M 56mm F1.4 X

Third-party objectieven met X-vatting én autofocus waren tot voor kort een zeldzaamheid. Met de lancering van de ATX-M 23mm F1.4 X en de ATX-M 33mm F1.4 X bracht Tokina daar eind 2020 verandering in. Vandaag voegt Tokina een nieuwe parel toe aan deze reeks, de ATX-M 56mm F1.4 X, een supersnel prime-objectief met een prachtige en zeer populaire brandpuntafstand (56mm staat in groot formaat gelijk aan 85mm).  

Voor wie op zoek is naar een lichtsterke F1.4-prime met stille autofocus, groot gebruiksgemak én een zeer aantrekkelijke prijs is de Tokina ATX-M 56mm F1.4 X een interessante optie

85mm is zeer geliefd onder fotografen en dat is niet voor niets. Deze traditionele focuslengte is perfect voor bijna alle fotografische genres, van portret- tot landschapsfotografie en alles daartussen in. Bovendien geeft deze brandpuntsafstand je de mogelijkheid om zonder enige vertekening een portret te fotograferen. Een 85mm objectief geeft je daarnaast de mogelijkheid om iets dichter bij je model te blijven.

Compact

Evenals zijn voorgangers, de ATX-M 23mm F1.4 X en de ATX-M 33mm F1.4 X, is ook de nieuwste telg in de ATX-M reeks zeer compact. Zo weegt hij slechts 315 gram en heeft hij een hoogte van 72mm en een filtermaat van 52 mm.

Het snelle diafragma van F1.4 resulteert in een heerlijke, romige bokeh, zowel in de voor- als de achtergrond van jouw beeld. Daarnaast beschikt het objectief over een razendsnelle en nauwkeurige AF die als vanzelfsprekend volledig communiceert met alle functies en mogelijkheden van het Fuji X-systeem. De stille, nauwkeurige en snelle scherpstelling dankt dit objectief aan de ingebouwde ST-M-focusmotor.

Kortom, voor wie op zoek is naar een lichtsterke F1.4-prime met stille autofocus, groot gebruiksgemak én een zeer aantrekkelijke prijs is de Tokina ATX-M 56mm F1.4 X, evenals zijn twee voorgangers, een interessante optie. Zo heeft deze nieuwe parel een adviesprijs van €499,-.

De Tokina ATX-M 56mm F1.4 X komt begin augustus beschikbaar.

We keep you posted.  

Related news