Posted on

Sirui 75mm Anamorphic Lens; King of Portrait

Met de komst van de Sirui 75 mm F1.8 1,33x is de reeks van anamorfische objectieven (APS-C) van Sirui weer een parel rijker. Eerder al lanceerde Sirui een 50mm, een 35mm en een 24mm objectief in deze lijn. 

Dit objectief heeft alles in huis om een ​​filmische kaskraker te produceren: hoogwaardige beelden zonder vervorming, natuurlijke en verzadigde blauwe lensflares en een heerlijke, elliptische bokeh

Binnen deze lijn is het 24mm objectief uitermate geschikt voor groothoekopnamen, de 35mm leent zich uitstekend voor reportage werk terwijl de 50mm een waar scherpte-diepte monster is. Met de 75 mm F1.8 1,33x voegt Sirui daar een echt portretobjectief aan toe, een lens die zich leent om op subtiele wijze personen uit te lichten en emoties te versterken. Kortom, met de komst van dit objectief, is de lijn compleet.

Deze lens is, in tegenstelling tot een groothoekobjectief, vrij van perspectiefvervorming. Daardoor kun je als beeldmaker je personage(s) op natuurgetrouwe wijze neerzetten. Alsof hij of zij je recht in de ogen kijkt. De brandpuntsafstand van 75 mm garandeert bovendien niet alleen een goede afstand tussen de beeldmaker en het model, maar maakt het ook eenvoudig om snel te switchen van kopportret naar een volledig portret. De lens is bovendien ragscherp en zorgt daarnaast voor een zalige onscherpte in de achtergrond.

Ragscherp

De Sirui 75 mm F1.8 1,33x heeft kortom alles in huis om een ​​filmische kaskraker te produceren: hoogwaardige beelden zonder vervorming, natuurlijke en verzadigde blauwe lensflares en een heerlijke, elliptische bokeh. Het snelle F1.8-diafragma garandeert bovendien voldoende licht. En ook wijd open blijft het beeld ragscherp.

Evenals de overige objectieven in deze lijn, is de behuizing van de Sirui 75 mm F1.8 1,33x gemaakt van vliegtuigaluminium. Het glas is van Duits Schott-glas en is voorzien van een meerlaagse nanocoating. De focus- en diafragma-ringen zijn voorzien van antislip-tanden. Dus ook wat betreft de looks sluit dit objectief naadloos aan op de complete lijn van Sirui Anamorphic primes.

Licht en betaalbaar

Deze set is de lichtste en meest betaalbare set van spiegelloze anamorfische objectieven die momenteel op de markt zijn. Dat maakt de objectieven in deze lijn tot perfecte metgezellen voor studiofotografen, vloggers, cinematografen en filmliefhebbers maar ook voor commerciële regisseurs.

Het objectief is verkrijgbaar in vijf verschillende mounts, te weten M4/3, Sony-E, Fuji-X, Nikon-Z en Canon-EF-M.

De Sirui 75 mm F1.8 1,33x heeft een adviesprijs van €899,-.

Specs

 • Focal Length: 75mm
 • Maximum Aperture: F1.8
 • Minimum Aperture: F16
 • Lens Structure: 16 Elements in 12 Groups
 • Aperture Blades: 13
 • Maximum Support Frame: APS-C
 • Shooting Distance: 1.2m (4FT) – ∞
 • Focus Method: Manual Focusing
 • Maximum Magnification: 1:14.47(V), 1:18.45(H)
 • Filter spec: M67X0.75
 • Rotation Angle of the Focus Ring: 186.05º
 • Maximum Diameter: 73mm/2.87 inches
 • Diameter of the Focus Ring: 71.1mm/2.80 inches
 • Weight: 800g (M4/3-Mount 795g, Z-Mount 825g)