Posted on

TIPA World Awards 2021: Hoya PROND Grad filter uitgeroepen tot Best Photo Accessory

Met trots kunnen wij melden dat het Hoya PROND Grad 16/32 filter in de prijzen is gevallen tijdens de prestigieuze TIPA World Awards 2021. Het filter is uitgeroepen tot Best Photo Accessory.  

Het Hoya PROND GRAD-filter is speciaal ontworpen om heldere gebieden in het beeld in evenwicht te brengen met de donkere gebieden, een must voor met name landschapsfotografen. Vooral wanneer het landschap en de horizon een complexe of ongelijke structuur hebben, biedt het Hoya PROND Grad filter de uitkomst. Dit filter is verkrijgbaar in twee varianten, de Hoya Gradual ND 16 en de Hoya Gradual ND 32.

Het jury-oordeel

“Every landscape photographer knows that half the battle is “waiting for the light to be just right”. Hoya’s PROND GRAD filters even out the odds by offering a controllable balance between the bright and dark areas (sky and land) of horizontal landscape compositions. Known colloquially as “blenders”, these high quality filters are made with Hoya’s ACCU-ND deposition technology, which distributes graduation equally throughout the glass surface. A further refinement is the adjustment of the way that the specific density starts and fades out inside the image area—making for a smooth and natural fade that enriches the highlights and lets the darker areas breath. These variable filters are available in 0-4 (PROND GRAD 16) and 0-5 stop (PROND GRAD 32) strengths.”

Het jury-oordeel is ook hier terug te lezen.

Over de TIPA-awards

Sinds 1991 kiezen fotojournalisten van 30 fotovakbladen uit 15 landen verdeeld over 5 continenten de beste foto- en video-producten van het jaar: fotocamera’s, videocamera’s, objectieven, statieven, flitsers en nog veel meer. De organisatie heet Technical Image Press Assocation, beter bekend onder de naam TIPA. De prestigieuze TIPA-awards staan bij professionele fotografen hoog aangeschreven.