Posted on

Op pad met de Tokina ATX-M 23mm F1.4 X en de ATX-M 33mm F1.4 X

Shoot, het Belgische platform voor en door fotografen, ging op pad met de Tokina ATX-M 23mm F1.4 X en de ATX-M 33mm F1.4 X voor de Fujifilm X-mount. Ze keerde enthousiast terug en typeren het tweetal als Happy Twins.

Met de lancering van de Tokina ATX-M 23mm F1.4 X en de ATX-M 33mm F1.4 X voor de Fujifilm X-mount voegde Tokina eind 2020 twee nieuwe objectieven toe aan haar in het begin van dat jaar gelanceerde ATX-M serie. Deze hoogwaardige lijn richt zich op de spiegelloze systeemcamera’s van onder andere Sony en Fujifilm.    

Tokina ATX-M 23mm F1.4 X en de ATX-M 33mm F1.4 X; Compacte, lichte en robuuste objectieven waarmee het prettig fotograferen is

Third-party objectieven met X-vatting én autofocus waren tot voor kort erg zeldzaam. Tokina heeft daar ‘met een aantrekkelijk duo verandering in gebracht’. Shoot magazine ging op pad met de Tokina Tokina ATX-M 23mm F1.4 X en de ATX-M 33mm F1.4 X voor de Fujifilm X-mount en keerde erg enthousiast terug. Het magazine typeert beide objectieven als Happy Twins. Een typering waarin wij ons prima kunnen vinden.

‘De Tokina atx-m objectieven vormen een interessante optie voor wie een lichtsterke f/1.4-prime zoekt met stille autofocus, groot gebruiksgemak én een aantrekkelijke prijs’, aldus de conclusie van Shoot. ‘Het zijn compacte, lichte en robuuste objectieven waarmee het prettig fotograferen is.’

‘De twee beschikbare brandpuntsafstanden – matig groothoek en klassiek ‘standaard’ – bestrijken samen een ruim toepassingsgebied, van candid straat- of familiefoto’s tot uitgekiende portretten en landschappen. Beide objectieven lenen zich ook voor close-upfotografie. Elk ervan is bijzonder geschikt als aanvulling op een kitlens, en opent mogelijkheden om kwalitatief en creatief te fotograferen.’

Lees hier de hele review van Shoot.  

Related news