Posted on

Live webinar met Nanlite ambassadeur Tom Museeuw

Portretfotograaf en Nanlite ambassadeur Tom Museeuw schildert graag met licht. Steeds vaker maakt hij hierbij gebruik van continulicht. Waarom? Wat is hét voordeel van continulicht ten opzichte van flitslicht? En kun je beide lichtbronnen ook combineren? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen krijg je op vrijdag 28 mei om 20.00u tijdens de online webinar, ‘Fotograferen met continulicht’, getiteld, van CameraNU.nl.  

Door gebruik te maken van continulicht ontstaat rust. Voor de fotograaf maar zeker ook voor het model

Het grote voordeel van continulicht ten opzichte van flitslicht, is dat je ziet hoe het licht op je onderwerp valt; what you see is what you get’, zegt Tom. ‘Hierdoor kun je veel eenvoudiger de juiste belichting instellen en het licht sneller naar je hand zetten.’

Het allerliefste werkt Tom met natuurlijk licht. ‘Werken met continulicht komt daar het dichtste bij in de buurt. Dat is exact de reden dat ik op locatie graag met continulicht werk. Daarmee haal ik bij wijze van spreken het natuurlijke licht van buiten naar binnen. Daarnaast zijn er nog tal van voordelen van continulicht ten opzichte van flitslicht. Zo geeft het werken met flitsers altijd een bepaalde onrust. Denk alleen al aan de flits. Door gebruik te maken van continulicht ontstaat rust. Voor de fotograaf maar zeker ook voor het model.’

Prangende vragen

Tijdens de online webinar gaat Tom onder andere dieper op deze zaken in. En natuurlijk is er tijdens deze online sessie ook alle ruimte om Tom jouw prangende (technische) vragen te stellen met betrekking tot continulicht. Ook vertelt Tom je natuurlijk waarom hij graag werkt met de producten van Nanlite. Zo maakt hij veelvuldig gebruik van de Nanlite Forza 60, de bi-color variant van de 60, de 60B en de Nanlite Forza 200.

Een voorname reden waarom Tom graag werkt met de genoemde lampen, is omdat ze ondanks hun enorme vermogen toch uiterst licht en compact zijn. Daarnaast zijn ze zeer flexibel. Deze flexibiliteit danken de lampen aan het feit dat je ze met compacte, sterke V-lock batterijen van stroom kan voorzien. ‘Dat scheelt niet alleen veel gedoe met stroomkabels op locatie, het maakt ook dat je de lampen heel makkelijk kan verplaatsen.’

Kijk op vrijdag 28 mei vanaf 20.00u naar de live webinar en ontdek alle geheimen van het werken met continulicht. De webinar is te volgen via het YouTube-kanaal van CameraNU.nl.  

Meer informatie over Tom vind je hier.