Posted on

Nanlite Projection Attachment: creëer een wereld die er eigenlijk niet is

‘Licht wil je controleren en aanpassen. Daarnaast is het ook tof om licht te faken, doen alsof…  Met de door Nanlite ontwikkelde projector, de PJ-FZ60, kun je, samen met de krachtige Forza 60(B), een wereld creëren die er eigenlijk niet is. En ja, dat is leuk!’ Aan het woord is videograaf Bart Lijdsman. Hij ging aan de slag met de Nanlite PJ-FZ60-36.

De Nanlite Projection Attachment mount is een projectiehulpstuk voor de Forza 60 en de bi-color variant, de 60B. De projector, verkrijgbaar in een 19 en een 36 graden (bundelspreiding) lens, is een ideale accessoire voor het regelen van de output van de Forza 60(B) en geeft je de mogelijkheid om theatrale effecten, haarverlichting en selectieve verlichten te creëren. Inbegrepen bij de kit zijn vier gobo inzetstukken met speciaal effect en een ronde spot-gobo-inzethouder. De projector heeft interne luiken voor de lichtvorming.

Katana van de Forza reeks

Over die lichtvorming gesproken. De projector stelt je in staat het licht heel mooi en precies te snijden. Om die reden typeerde Nanlite ambassadeur Tom Museeuw deze tool eerder al als ‘de Katana (Samurai Zwaard) van de forza reeks.’

© Tom Museeuw

Het is volgens Tom een tool ‘die je zin aanwakkert om lekker creatief aan de slag te gaan’. ‘Het zet je aan om toffe, creatieve dingen te gaan doen. Hoe gaaf is dat? Hij is bovendien multi-inzetbaar! Bij portretfotografie, foodfotografie, productfotografie, natuurfotografie… De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan er letterlijk highlights mee aanbrengen.’

Wat vindt videograaf Bart Lijdsman van de projector? Is hij net zo enthousiast als Tom? Check snel onderstaande YouTube video voor de antwoorden.

Eerder al legde Bart de Nanlite FS-serie onder de loep. Nieuwsgierig? Check het hier.