Posted on

Handige tips & tricks van Sirui ambassadeur Mike Muizebelt

Samen met beeldmaker Niels de Kemp stortte Sirui ambassadeur Mike Muizebelt zich “in de wondere wereld van de statieven”. Dat leverde niet alleen een erg toffe maar ook een zeer leerzame video op.   

Natuurfotograaf Mike Muizebelt werkt inmiddels een kleine drie jaar met Sirui statieven. Onder andere met de Sirui RX-5214L, RX-4213, RX-2214, W-2204 en de T-5C. Sinds kort heeft hij ook de ST-125 tot zijn beschikking, een statief uit de recent door Sirui gelanceerde ST lijn.

‘Ik ben met de Sirui statieven in allerlei uithoeken op het Afrikaanse continent geweest en ik heb er uitvoerig en intensief mee gewerkt aan de Nederlandse kust’, vertelde Mike onlangs in deze blogpost.

‘Ik gebruik ze kortom super intensief onder de meest dynamische en ruige omstandigheden en alles werkt nog even perfect. Natuurlijk hebben ze inmiddels wat cosmetische putjes, maar alles zit nog op zijn plaats en loopt nog even soepel. Dat is cruciaal. Tenslotte staat ook mijn geloofwaardigheid als fotograaf op het spel. Ik adviseer mijn workshopdeelnemers om een bepaald Sirui statief aan te schaffen. Dan kan het niet zo zijn dat zo’n statief binnen afzienbare tijd de geest geeft.’

Tijdens zijn ontmoeting met beeldmaker Niels de Kemp nam Mike al zijn statieven mee. Wanneer zet hij welk statief in én waarom? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in onderstaande video. Deze zit bovendien boordevol met handige en zeer leerzame tips & tricks.

Check hem snel. En yes, comments onder de video zijn natuurlijk welkom!

Meer over de bevindingen van Mike over de Sirui ST-124 lees je hier.