Posted on

LED-(r)evolutie is niet meer te stoppen

De LED-(r)evolutie in zowel foto- als videografie is niet meer te stoppen. Het biedt vele voordelen ten opzichte van flitslicht of traditioneel kunstlicht. Daar zijn de producten van Nanlite, Nanlux en Ledgo een duidelijk signaal van.  

De producten van deze merken, alle drie afkomstig uit de stal van moederonderneming Nanguang, zijn er voor verschillende doelen en verkrijgbaar in allerlei varianten, van grote, zeer krachtige producten voor cinematografen, lichtregisseurs, gaffers en productieploegen tot zeer compacte en handzame sets. Maar hoe dan ook, de ledlampen van Nanlite, Nanlux en Ledgo hebben stuk voor stuk een unieke constructie. Of het nu de panelen, de spotlights of de tubes betreft.   

Waarom continulicht?

  • Continu licht zonder kleurzweem: ideaal voor video
  • Je ziet wat je doet: what you see is what you get
  • Compact en draagbaar
  • Geen warmte-ontwikkeling
  • Hoge lichtopbrengst en een laag energiegebruik: vele opnames op 1 accu
  • Geen slijtage: geen opgebrande lampen of flitsbuizen meer
  • Veel minder invasief voor modellen

Uitgelicht; De Nanlite RGB Tubes

Nanlite heeft verschillende tubes in haar assortiment, de 6CII, de 15C en de 30C, professionele tubes van zeer hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Deze RGB tubes zijn veelzijdige studio lampen voor zowel foto- als videografie. Met deze tubes kun je diverse speciale effecten creëren. Kies een kleur uit het volledige RGB spectrum of laat de lamp zelf hier doorheen schakelen tijdens het filmen. De kleurtemperatuur van de tubes is aanpasbaar (tussen de 2700- en 6500K). Zo heb je voor iedere situatie altijd het juiste licht. Dankzij een ingebouwde 2,4GHz radioconnectie is het ook vaak mogelijk om meerdere lampen tegelijk in te te zetten. Deze tubes hebben een indrukwekkende kleurenregeling, lichtintensiteit en energie-opties.

Deze tubes zijn ook zeer geschikt voor lightpainting. Zo heeft de 30C, ondanks het feit dat hij voor deze tak van sport wat aan de zware kant is, een aantal voordelen ten opzichte van reguliere tubes. Door de lichtintensiteit die hij kan voortbrengen, kan je al vroeg in het blauwe uurtje beginnen. Normaal is de lichtopbrengst van een zaklamp niet sterk genoeg om boven het omgevingslicht uit te komen, deze RGB tube haalt dat met gemak. Daarnaast staat iedere kleur tot de beschikking van de fotograaf; koel wit, warm geel en knap rood. Met slechts een draai aan de knoppen, heb je een andere look and feel. Ook de traploze instelmogelijkheid van deze tube is een pré voor lightpainting.