Posted on

Nieuw in de Nanlite Forza serie: de Nanlite Forza 300 Bi-color

Met de Forza 300B, de bi-color variant van de al bestaande Nanlite Forza 300, voegt Nanlite vandaag een nieuw lid toe aan haar populaire Forza serie.

In 2019 lanceerde Nanlite haar eerste professionele serie LED continuverlichting, de Forza serie, bestaande uit de Forza 60, de Forza 300 en de Forza 500. Met de komst van deze serie werd de droom van foto- en videografen werkelijkheid; superkrachtige continu ledlampen in extreem compacte behuizingen.

Met de Forza 300B komt Nanlite tegemoet aan de toenemende vraag vanuit de markt naar Bi-color

Toenemende vraag

In juni van 2020 voegde Nanlite twee nieuwe lampen toe aan deze reeks, de Nanlite Forza 200 en de Nanlite Forza 60B, de bi-color variant van de al bestaande Forza 60. Met de Forza 300B voegt Nanlite nu opnieuw een bi-color variant toe aan deze door beeldmakers zo geliefde reeks. Hiermee komt Nanlite tegemoet aan de toenemende vraag vanuit de markt naar Bi-color. Reaching new heights, zoals Nanlite het omschrijft.

Lees ook: Tom Museeuw; “De Nanlite Forza 60B maakt het leven een stuk eenvoudiger”

Allernieuwste LED-ontwikkelingen

Daar waar de Forza 300 een kleurbereik heeft van 5600K, heeft de Bi-color variant een bereik van 2700K tot 6500K. Daarnaast heeft de Forza 300B een CRI-waarde van gemiddeld 96 en een TLCI-waarde van gemiddeld 98. De lamp maakt gebruik van de allernieuwste LED-ontwikkelingen en configuratietechnologie. Zo ben je verzekerd van prachtig en gelijkmatig verdeeld licht.

Nieuw besturingssysteem

Nieuw aan de Nanlite Forza 300B ten opzichte van de overige lampen in de serie is het besturingssysteem. Zo beschikt de 300B over een nieuwe gebruikersinterface en verschillende sneltoetsen. Deze maken het de gebruiker nog eenvoudiger om het licht naar zijn of haar hand te zetten.

Connectiviteit

Verder beschikt de Forza 300B over een ingebouwde 2,4 Ghz-connectiviteit waardoor je de lamp ook eenvoudig op afstand kan bedienen met de meegeleverde WS-RC-C1-afstandsbediening. Daarnaast beschikt de lamp over Bluetooth.

Voeding

De lamp werkt op de meegeleverde AC-adapter. Het is echter ook mogelijk om de lamp te voeden met twee 14,8V/12A V-mount batterijen. Let op, deze zijn niet inbegrepen. Dit maakt het mogelijk de Nanlite Forza 300B op iedere locatie in te zetten, ongeacht de beschikbaarheid van stroom. Voor eventuele toekomstige firmware-updates beschikt de lamp over een USB-poort.  

Lichteffecten

Last but not least beschikt de 300B over 12 verschillende lichteffecten; CCT Loop, INT Loop, Flash, Pulse, Storm, TV, Paparazzi, Candle/Fire, Bad Bulb, Firework, Explosion en Welding. Nieuw aan de Forza 60B is een USB-poort ter ondersteuning van firmware-updates.