Posted on

Sirui verwelkomt met ST-lijn een nieuw familielid

Met de introductie van de Sirui ST-125 en de ST-124 en het A-10 balhoofd, verwelkomt Sirui een nieuw familielid. De voornaamste kenmerken van deze lijn: superstrak, supersmal, ongelooflijk stabiel en gemaakt van hoogwaardige én vochtbestendige materialen.  

Laten we beginnen met de Sirui ST-125. Dit statief zit boordevol met handige functies én is super smal op te vouwen. Dit dankt de ST-125 aan zijn driehoekige middenconsole. Door het gebruik van hoogwaardige materialen heeft Sirui bovendien een statief ontwikkeld met een maximale hoogte van 150cm en een ongelooflijke stabiliteit. Het statief bestaat uit vijf secties en is gemaakt van carbonfiber.

Waterproof

Daarnaast is hij, als gezegd, vochtbestendig. Dat laatste dankt dit statief aan het door Sirui zelf ontwikkelde WPS, Waterproof Sealing System. Dit systeem kennen we al van de Sirui W serie en voorkomt het binnendringen van water in de statiefbenen en scharnieren.  

De Sirui ST-125 is gemaakt van carbonfiber en heeft een minimale werkhoogte van 29.1 centimeter en een maximale werkhoogte van 150 centimeter. Ingeklapt is dit statief slechts 42 centimeter. Hij heeft een gewicht van 1.2 kilo en een draagvermogen van12 kilo.

Sirui ST-124

Over de Sirui ST-124 kunnen we feitelijk hetzelfde vertellen. Dit statief heeft echter een maximale werkhoogte van 158 centimeter maar is, dankzij een sectie minder – vier in plaats van vijf – in ingeklapte staat iets minder compact dan de ST-125; 48 centimeter in plaats van 42 centimeter. Wat betreft totaalgewicht en maximaal draagvermogen, heeft de ST-124 dezelfde specs als de ST-125, respectievelijk 1,2 kilo en 12 kilo. Het enige verschil tussen beide statieven zit hem kortom in compactheid.

Uniek aan zowel de ST-124 als de ST-125 is de driehoekige middenzuil. Dankzij deze constructie zijn beide statieven, zoals al aangehaald, super smal in te vouwen. Op de afbeelding hiernaast zie je goed wat dit betekent voor de compactheid van deze nieuwe statieven. Check hiervoor ook het Youtube filmpje onderaan deze post.

Waanzinnige looks

Wat ze verder gemeen hebben met elkaar zijn de waanzinnige looks. Met andere woorden, met zowel de ST-124 als met de ST-125 mag je gezien worden. Onderweg, in de natuur, aan het strand, en natuurlijk ook in de studio of welke binnenruimte maar ook.

Levenslange garantie

Zoals dat geldt voor alle Sirui statieven, krijg je natuurlijk ook op de ST-lijn levenslange garantie. Alle informatie met betrekking tot deze levenslange garantie vind je hier.