Posted on

Tokina ATX-M 23mm F1.4 X en de ATX-M 33mm F1.4 X in de praktijk

Met de lancering van de Tokina ATX-M 23mm F1.4 X en de ATX-M 33mm F1.4 X voor de Fujifilm X-mount voegde Tokina eind vorig jaar twee nieuwe objectieven toe aan haar in begin 2020 jaar gelanceerde ATX-M serie. Deze hoogwaardige lijn richt zich op de spiegelloze systeemcamera’s van onder andere Sony en Fujifilm.    

Ik was enkel en alleen op zoek naar hoe deze objectieven zich in de praktijk zouden houden en natuurlijk naar de outcome van deze objectieven

Jonny Dub

De Tokina ATX-M 85mm F/1.8 FE, die begin 2020 op de markt kwam, betekende het eerste wapenfeit in deze serie. Met de ATX-M 23mm F1.4X en de ATX-M 33mm F1.4X voor de Fujifilm X-mount voegde Tokina twee nieuwe parels toe aan deze lijn, respectievelijk een compacte, razendsnelle en lichtsterke groothoek (prime) en een eveneens razendsnelle en lichtsterke standaard prime.  

Pareltjes?

Dit zeggen en schrijven is één, maar hoe werken deze objectieven in de praktijk? Zijn het daadwerkelijk pareltjes? De in Tokio opererende straatfotograaf Jonny Dub, actief onder de naam Visions in Tokyo, ging met beide objectieven aan de slag.  

‘Ik wilde onderzoeken of deze objectieven, de eerste door derden ontwikkelde, gefabriceerde en gelicentieerde objectieven voor het Fuji X mount systeem, een waardige toevoeging aan mijn Fujifilm objectievenassortiment zijn.’

Jonny was dan ook niet zo zeer geïnteresseerd in alle technische specificaties van beide objectieven. Sterker nog, die gelooft hij wel. ‘Ik was enkel en alleen op zoek naar hoe deze objectieven zich in de praktijk zouden houden en natuurlijk naar de outcome van deze objectieven.’

Ben je benieuwd naar zijn bevindingen? Check dan snel bovenstaande YouTube video.  


Related news