Posted on

Met lancering van FS 150 en FS 300 krijgt Nanlite FS serie een serieus gezicht

Met de lancering van twee nieuwe led-spots, de Nanlite FS 150 en de Nanlite FS 300, vandaag, krijgt de recent in het leven geroepen Nanlite FS serie een serieus gezicht. Eerder al bracht Nanlite de FS 200 op de markt. Met deze compacte, krachtige en betaalbare FS reeks richt Nanlite zich op de fanatieke hobbyfoto- en videograaf en de semi-professional.

Net als de Nanlite FS 200 zijn de FS 150 en de FS 300 compacte en zeer krachtige led-spots. Zo heeft de FS 150 een output van liefst 26.380Lux @ 1 meter (met meegeleverde reflector). De FS 300 gaat daar met 41.040Lux @ 1 meter (met meegeleverde reflector) nog eens dunnetjes overheen. Dankzij de geheel nieuwe COB-Led light technologie waarover de FS serie beschikt, produceren de lampen mooie gelijkmatige en gladde/zachte lichtbundels.

Los daarvan zijn deze lampen zeer handzaam. Dit danken ze aan de alles-in-één behuizing. Deze combineert de besturingseenheid, voedingsadapter en lampbehuizing. Dankzij dit geïntegreerde ontwerp zijn de lampen zeer compact, licht en dus flexibel. De ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat de lampen hun warmte op effectieve wijze kunnen “lozen”.

Afgezien van de power hebben zowel de FS 150 als de FS 300 – evenals de FS 200 – een CRI- en TLCI-waarde van respectievelijk 96 en 98. Daarnaast beschikken ze over een kleurtemperatuur van 5600K en een output van respectievelijk 185 en 350W. Ook beschikken ze over een veelvoud aan speciale effecten waaronder INT Loop, Flash, Pulse, Storm, TV, Paparazzi, Candle/ Fire, Bad Bulb, Firework en Explosion.

Eindeloze lichtvormingsmogelijkheden

Evenals de lampen in de Nanlite Forza Serie, beschikken ook de FS led-spots over een Bowens-mount. Dit maakt de lampen compatible met een grote selectie aan lichtmodificatoren. Denk aan beauty dishes, softboxen en paraplu’s. Ook beschikken ze over een geïntegreerde USB-poort om toekomstige firmware-updates op eenvoudige wijze mogelijk te maken. Last but not least kunnen de lampen ook draadloos worden bediend via een 2.4G-controller. Kortom, bij de Nanlite FS serie gaan flexibiliteit, kracht en compactheid hand in hand.