Posted on

Review: Tokina Cinema 11-20mm T2.9 ATX

Wat is een goede cinelens? En, heb je er een nodig? Met die twee vragen in zijn achterhoofd ging de bekende contentcreator Joey Helms aan de slag met het Tokina 11-20mm T2.9 AT-X cine-zoomobjectief.  

Maar alvorens we inzoomen op de door Joey opgeworpen vragen, zoomen we eerst nader in op de Tokina 11-20mm T2.9 AT-X. Deze groothoekzoom beschikt over een zeer breed gezichtsveld en handige cine-style ontwerpelementen. “Hij” is geschikt voor Super35 sensoren en is een parfocale lens die de gehele zoombeweging scherp blijft.

Robuuste lens

Het objectief behoudt een constant diafragma van T2.9 over het hele zoombereik. Hierdoor is er geen belichtingscompensatie nodig als je inzoomt. De duurzame metalen behuizing is bestand tegen de ontberingen van de cine-productie. Het bevat 0.8 Mod lens gears voor compatibiliteit met FIZ-besturingssystemen.

Uitwisselbare mounts

Er zijn uitwisselbare EF, LPL, PL, MFT en Nikon F lens mounts verkrijgbaar om te wisselen met de Sony E-vatting. Hierdoor wordt de compatibiliteit van deze lens met andere camera’s aanzienlijk vergroot.

Aantrekkelijke bokeh

Deze Tokina cinemalens is gemaakt van glas met lage vervorming en de 9-bladige iris produceert een aantrekkelijke bokeh in de onscherpe gebieden. De focus feet, iris en zoominstellingen zijn aan beide kanten van de lenscilinder gemarkeerd.

Cine-functies

Extra cine-functies omvatten een minimale scherpstelafstand van 30cm, 300 graden focusrotatie en een standaard diameter van 95mm die compatibel is met de meeste professionele matte boxes.

Terug naar de vragen van Joey. Ben je benieuwd naar zijn antwoorden? Check onderstaande youtube video. Deze is niet alleen erg informatief maar zit ook boordevol toffe beelden.   

Meer informatie over de Tokina 11-20mm T2.9 AT-X vind je hier.

Related news