Posted on

Martin Podt: Nieuwe Sirui ambassadeur

Don’t dream your life, live your dreams, is het motto van fotograaf en kersvers Sirui ambassadeur Martin Podt. Prachtige, sfeervolle en tot in de puntjes verzorgde woodscapes vormen zijn handelsmerk. Hiermee hebben we ook direct zijn favoriete terrein verklapt, het bos. Martin gaat werken met de zeer stabiele Sirui RX-2214 in combinatie met de K-20II kop. 

Dankzij mijn fotografie ben ik meer dan ooit gaan houden van de Nederlandse bossen en het Nederlandse platteland

Martin Podt

Martin, geboren en getogen in het oosten van Nederland, greep als kind al regelmatig naar de spiegelreflexcamera van zijn vader. De ware passie voor fotografie ontstond echter in 2013. Sindsdien gaat hij zelden of nooit op pad zonder camera.

Wie zich op zijn oogstrelende portfolio stort, ziet met name bomen, bossen en landelijke landschappen. ‘Ik wil met mijn werk een bepaalde stemming uitdrukken en emoties en gevoelens oproepen bij mijn publiek’, vertelt Martin. ‘Om die reden behoren beelden van sfeervolle, mistige bossen tot mijn persoonlijke favoriet. Dankzij mijn fotografie ben ik meer dan ooit gaan houden van de Nederlandse bossen en het Nederlandse platteland. Vooral de bossen in mijn eigen omgeving vormen een continue bron van inspiratie.’

Martin won al verschillende nationale en internationale fotowedstrijden, waaronder gouden medailles bij het Trierenberg Super Circuit (2017 en 2019). Ook worden zijn foto’s gepubliceerd in nationale- en internationale tijdschriften.

Naast kennisoverdracht, Martin geeft onder andere workshops over bos-fotografie, werkt hij ook continu aan het verbeteren van zijn eigen vaardigheden.

Naast de Sirui RX-2214 werkt Martin ook met een ultra-licht Sirui reisstatief. ‘Dat statief is echter niet geschikt voor mijn Sony a7III maar voor mijn Sony a6500 is dat statief nagenoeg perfect. Die combinatie is perfect voor (zeer) lange wandeltochten. De Sirui RX-2214 gebruik ik met name in combinatie met de Sony a7III. Dat statief is ontzettend sterk en stabiel, ook bij harde wind, maar toch zeer licht en handzaam. Daarnaast ken ik wat plekjes waar juist een hoger standpunt erg mooi is. Ook daarvoor is de Sirui RX-2214 perfect.’ 

Wil je meer informatie over Martin en zijn werk? Check zijn website.  

Over de RX-2214

Sirui Reporter R2214X 5556
Sirui Reporter R2214X

De Sirui Report RX-2214 is een zeer sterk carbonfiber statief uit de RX-serie van Sirui. Het statief onderscheidt zich onder andere van andere statieven dankzij de verwijderbare montageplaat. Dankzij deze unieke eigenschap kun je de montageplaat verwisselen voor de meegeleverde 75mm bowl of de middenkolom. Met behulp van de inbussleutel is verwisselen zeer gemakkelijk.

Geschikt voor het zwaardere werk

De RX-2214 heeft vier pootsecties die je door middel van een draaivergrendeling heel eenvoudig en snel verstelt. De maximale hoogte, inclusief middenkolom, is 183cm. De minimale werkhoogte is 11.5cm. Dat laatste is onder andere ideaal voor macrofotografie. Met een maximaal draagvermogen van liefst 18kg is ook het werken met zware DSLR’s en videocamera’s geen enkel probleem. 

Roestvrijstalen spikes

De Reporter RX-2214 is standaard voorzien van rubberen voetjes, maar er worden ook RVS spikes meegeleverd zodat het statief ook op zachte ondergronden een goede grip heeft.