Posted on

Tokina voegt nieuw objectief toe aan Vista-reeks, de 40mm T1.5

Met de lancering van de Vista 40 mm T1.5 heeft Tokina haar Vista-assortiment uitgebreid tot 8 objectieven. Eerder al bracht Tokina de 18mm T1.5, 25 mm T1.5, 35 mm T1.5, 50 mm T1.5, 85 mm T1.5, 105 mm T1.5 en de 135 mm T1.5 uit.

Alle objectieven in deze reeks beschikken over hetzelfde, zeer snelle T1.5-diafragma, een zeldzaamheid binnen dit genre. Zoals deze objectieven ook stuk voor stuk over uitmuntende optische prestaties beschikken. Dat laatste zijn we sowieso gewend van Tokina.

De brandpuntsafstand van 40mm wordt door velen beschouwd als de perfecte lens

De Tokina Vista 40 mm T1.5  lens heeft een frontdiameter van 114mm en weegt ruim twee kilo, 2,25kg om precies te zijn. Dat gewicht is vergelijkbaar met andere objectieven in de Vista serie. De nieuwe telg in deze reeks is, net als de overige Vista objectieven, verkrijgbaar in de volgende mounts; PL-, EF-, MFT- en E.

Uniek perspectief

De brandpuntsafstand van 40mm wordt door velen beschouwd als de perfecte lens om een ​​natuurlijk gezichtsveld op een grootformaat bioscoopscherm weer te geven. Het “middenbrede” beeld dat de 40 mm T1.5 produceert biedt een uniek perspectief.

Meer informatie over dit objectief volgt. We keep you posted!