Posted on

Long time review van de Tokina FíRIN 20 mm F/2 AF

Met de FíRIN 20 mm F/2 AF bracht Tokina begin 2018 een autofocusversie van het bestaande FíRin 20mm F/2 FE MF ultragroothoek objectief op de markt.

De Griekse fotograaf Christophe Anagnostopoulos werkt sinds het prille begin met dit objectief. Hoe kijkt hij nu terug op die periode en welke beelden maakte hij tot nu toe met dit objectief? En waarom komt hij nu, bijna twee jaar later weer terug op dit objectief? Lees het in deze long time review. En bovenal, geniet van het prachtige werk dat Christophe maakte met de Tokina FíRIN 20 mm F/2 AF.

Eerder dit jaar bracht Christophe overigens ook een niet-verhalende documentairefilm uit, Forest of Tranquility getiteld. Voor deze korte film legde Christophe de serene sfeer in de bossen van Epirus (Griekenland) vast. Het resultaat; een adembenemende korte docu-film die je helemaal in het hier en nu brengt.

Tijdens het filmen maakte Christophe onder andere gebruik van het Hoya GradND10 filter en het Hoya Circular Polarizer filter. Daarnaast gebruikte hij verschillende Tokina objectieven, te weten:

Primes

  • Tokina Firin 20mm F/2 AF FE*
  • Tokina Opera 50mm F/1.4
  • Tokina Firin 100mm F/2.8 FE* Macro

Zoom

  • Tokina Opera 16-28mm F/2.8
  • Tokina ATX Pro 17-35mm F/4
  • Tokina ATX Pro 24-70mm F/2.8

Leun achterover en geniet.  

Over Tokina FíRIN

FíRIN is een variatie op Fírinne, het Oud-Ierse woord voor waarheid (dat wat echt is), dat in de late negentiende eeuw bedacht werd. Dit woord impliceert zo veel als ‘trouw zijn aan iemand of iets’. Voor Tokina vertegenwoordigt FíRIN een belofte aan fotografen om hen te helpen de waarheid vast te leggen met deze revolutionaire nieuwe lijn. Met FíRIN kunnen fotografen kortom met vertrouwen fotograferen. Ieder beeld dat je maakt met een FíRIN vertelt zijn eigen moment van de waarheid.

Lees ook: Het veld in met de Tokina Firin 100mm f/2.8 FE