Posted on

Review; Tokina Cinema Vista en Vista ONE 135 mm T1.5

Met de Cinema Vista en Vista ONE 135 mm T1.5 lanceerde Tokina recent twee nieuwe parels in een serie van zeer snelle (T1.5) prime-objectieven met een beeldcirkel van 46,7 mm. Het toonaangevende NewsShooter nam beide objectieven onder de loep. Wat is hun oordeel?    

Dankzij de grote beeldcirkeldekking van 46,7mm zijn de Cinema Vista en Vista ONE 135 mm T1.5 inzetbaar op zowel full-frame sensoren als op de iets bredere Red Weapon 8K’s 40,96 x 21,60 mm sensor. Samen met de al bestaande 18, 25, 35, 50, 85 en 105mm objectieven vormt deze 135mm een prachtig zevental. Hiermee is Tokina nu, samen met Zeiss, de enige partij in de markt met een complete set bioscooplenzen, stuk voor stuk T1.5, van dit formaat.  

De 135mm is tack scherp (zelfs helemaal open), heeft geen chromatische aberratie en produceert een prachtige bokeh.  

Het objectief is als gezegd verkrijgbaar in een reguliere Vista versie of in de enkel gecoate en duurdere Vista ONE versie.

Zowel de Tokina 135mm T1.5 Cinema Vista als de Vista ONE zijn parels. Tokina heeft dan ook geen concessies gedaan aan de prestaties. Dat impliceert wel dat deze lenzen – zoals deze hele lijn – groot en zwaar zijn. Klein en licht gaan in deze markt nu eenmaal niet hand in hand met optimale beeldprestaties en snelheid.

De 135mm is tack scherp (zelfs helemaal open), heeft geen chromatische aberratie en produceert een prachtige bokeh. Focussen gaat als vanzelf en ook de verdere mechanica van de lenzen is uitstekend, aldus het oordeel van NewsShooter.

De complete review lees je hier.

Related news