Posted on

Tokina SZX Super Tele 400mm f/8 Reflex MF: veelzijdig mount systeem

Tokina lanceerde recent een bijzonder objectief, de SZX Super Tele 400mm f/8 Reflex MF. Dit is het eerste product in de nieuwe Tokina SZX-serie. Neem snel een kijkje dichterbij dit bijzondere objectief.  

Tokina lanceerde recent een bijzonder objectief, de SZX Super Tele 400mm f/8 Reflex MF. Dit is het eerste product in de nieuwe Tokina SZX-serie. Neem snel een kijkje dichterbij dit bijzondere objectief.  

Met een gewicht van slechts 355 gram is de Tokina SZX Super Tele 400mm f/8 Reflex MF een ideaal objectief voor actieve en reislustige wildlife- en vogelfotografen die het gesleep met grote, zware en peperdure apparatuur beu zijn. Bovendien beschikt dit objectief over een veelzijdig mount systeem. Tokina ontwikkelde naast dit objectief namelijk ook maar liefst vijf adapters: de TA-011 (Nikon F), TA-012 (Canon EOS), TA-013 (Sony E), TA-014 (Fuji X) en de TA-015 (M4/3).

Donut bokeh

De optische constructie van de Tokina SZX Super Tele 400mm f/8 Reflex MF zorgt voor een heel specifiek en super smooth bokeh, het zogenaamde donut bokeh. Daarnaast is het objectief uitgerust met een zeer soepel werkende scherpstelring. Deze ring maakt het mogelijk om snel en zeer nauwkeurig handmatig scherp te stellen.

Solo- versus kit pakket

Het objectief wordt geleverd met een zonnekap en heeft een filtermaat van 67mm. De Tokina SZX Super Tele 400mm f/8 Reflex MF komt beschikbaar als solo-pakket (zonder montage-adapter) en als kit-pakket (inclusief de montage-adapter).

Meer lezen over dit bijzondere objectief? Check deze link.

Related news