Posted on

Tokina lanceert het ATX-I 11-20mm F/2.8 CF objectief

Tokina lanceert vandaag het ATX-I 11-20mm F/2.8 CF objectief (APS-C). Deze ultra groothoek zoom is het derde objectief in de nieuwe ATX-I serie. De ATX-I 11-20mm F/2.8 CF bouwt voort op zijn zeer populaire voorganger, de Tokina AT-X Pro DX 11-20mm F/2.8. De nieuwe telg in de ATX-I lijn is vanaf half juli beschikbaar.

Eerder al lanceerde Tokina de ATX-I 100 mm f/2.8 FF MACRO en de ATX-I 11-16mm f/2.8 CF (APS-C). Laatstgenoemde objectief won dit jaar een TIPA award in de categorie Best DSLR wide angle zoom lens.  

De ATX-I 11-20mm f/2.8 CF, die net als zijn voorganger zowel in Canon als Nikon mount beschikbaar komt, kreeg niet alleen een nieuwe, moderne jas met waterafstotende coating maar onderging ook inwendig de nodige verbeteringen. Zo werd de AF nauwkeurigheid verder verbeterd. Daardoor vormt de ATX-I 11-20mm f/2.8 CF de perfecte match met de moderne APS-C camera’s.      

Uniek in zijn soort

Ondanks zijn constante maximale diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik is dit objectief met een gewicht van 550 gram relatief licht. Het is bovendien, samen met ATX-I 11-16mm f/2.8 CF, de enige lichtsterke ultragroothoekzoomlens voor DLSR-camera’s met APS-C-sensor in de markt. Kortom, dé ultra groothoek voor perfecte resultaten bij weinig licht.

Interactive

De I in deze nieuwe lijn van Tokina staat voor Interactive. Hiermee wil Tokina de directe communicatie tussen fotograaf en objectief benadrukken. Net als zijn voorganger is de ATX-I 11-20 mm f/2.8 FF MACRO beschikbaar in twee vattingen: Canon EF en Nikon F. Wij maakten gebruik van de Canon variant.

Related news