Posted on

TSE Imaging video ambassadeur Daniel Scotch neemt je live mee in zijn proces

Wil jij jezelf ontwikkelen op het gebied van cinematografie? Kijk dan op vrijdag 19 juni om 20.00 uur naar de livewebinar van cinematograaf Daniel Scotch! In deze livestream van CameraNU.nl vertelt Daniel – video ambassadeur van TSE Imaging – je in begrijpelijke taal alles over cinematografie en visual storytelling.

Wat is cinematografie, oftewel filmmaken? Hoe komt een idee tot stand en welke visie schuilt daarachter? Hoe vertel je een verhaal? Wat maakt een film een film? Hoe maak je jouw beeldmateriaal “Hollywood”? Welke apparatuur heb je bijvoorbeeld nodig? Daniel vertelt je alles over cameratechniek, belichting, audio, sounddesign en de workflow bij de nabewerking van een project. Daarnaast gaat hij dieper in op de vraag hoe je als beginneling je videocontent naar een hoger niveau kan tillen.

De livewebinar is aanstaande vrijdag, 19 juni, en begint om 20.00u. Vanaf 21.00u is er alle gelegenheid voor het stellen van al jouw vragen aan Daniel. Deze Q&A duurt tot en met 22.00u. De webinar is live te volgen via het YouTube-kanaal van CameraNU.nl.

Over Daniel

Daniel Scotch, actief onder de naam Daniel Scotch Entertainment, is gespecialiseerd in cinematografie. Daniel Scotch Entertainment is inmiddels uitgegroeid tot een team van zeven man. Samen maken ze diverse videoproducties, voornamelijk musicvideo’s en commercials. Op de set heeft Daniel de rol als Director en D.O.P. ‘Ik doe ik de montages en colorgrading voor onze eigen producties.’

Daarnaast wordt Daniel ook door andere film productiemaatschappijen ingezet als D.O.P. ‘Onze producties onderscheiden zich doordat we elke keer een filmische benadering toepassen en ons niet laten begrensen door beperkte middelen’, zegt Daniel. ‘We zijn altijd op zoek naar manieren om een hoge production value neer te zetten. Denk aan cinematic lighting en VFX. We hebben een vrij jonge crew, bestaande uit zzp’ers. Ieder van ons blinkt uit op zijn eigen terrein. Los daarvan krijgen we vaak te horen dat de vibe op onze set zeer comfortabel en huiselijk aanvoelt. Dat vind ik een groot compliment. Dat is bovendien niet geheel onbelangrijk voor zowel artiesten als de crew om te komen tot topprestaties.’ Belangrijke opdrachtgevers van Daniel Scotch Entertainment zijn onder andere Talpa en RTL (TV) en de musiclabels Armada (Armin van Buren), 8 ball (Talpa network), Spinnin’n Records, Artsounds en Speq (Ali B). Daniel Scotch is Video ambassadeur van TSE Imaging. Tijdens zijn werk maakt Daniel veelvuldig gebruik van producten van Nanlite en FXLion.