Posted on

Sirui ambassadeur Ellen van den Doel over de Sirui W-2204

Statieven zijn al eeuwen oud maar nog altijd onmisbaar binnen de fotografie. En waarom? Die vraag is simpel te beantwoorden. Het gebruik van een statief voorkomt onder andere bewegingsonscherpte. Maar voor welk statief kies je?

Die laatste vraagt hangt af van verschillende factoren. Laten we er eens van uitgaan dat jij regelmatig te vinden bent op ruig, vochtig of zeer droog en stoffig terrein. Denk aan het strand maar bijvoorbeeld ook aan de woestijn. Zeker op dat soort locaties moet je kunnen vertrouwen op je statief. Het kan en mag niet zo zijn dat halverwege je trip jouw statief niet meer in- of uitschuift als gevolg van water, stof, vuil, zand of zout. Een Sirui uit de W-serie is in dat geval jouw partner in crime. Hoe ruiger de condities, hoe meer de W tot zijn recht komt.

Sirui product illustrations illustr 3047

Waarom? Statieven uit deze serie brengen de beste kwaliteit en innovatie van Sirui naar boven en stellen fotografen in staat om ook in extreme situaties en terreinen de best denkbare beelden te maken. Zo zijn de 4-delige poten van deze statieven speciaal afgesloten om het binnendringen van water en vuil tegen te gaan. Dankzij die afdichting kunnen deze statieven zelfs gebruikt worden in zout water of in omstandigheden waar veel zand, modder en/of modderig rivierwater voorkomt. Dit maakt de W-serie perfect voor extreme fotografie.

Dat laatste ondervond ook Sirui ambassadeur Ellen van den Doel. Ellens favoriete terrein is het strand. Niet voor niets werkt zij sinds kort met de Sirui W-2204. Dit statief is gemaakt van carbon en is belastbaar tot 18 kilogram. Hij weegt slechts 1,7 kilogram. De drie benen kunnen 180 graden vouwen waardoor er in elke stand gefotografeerd kan worden. Door die 180 graden optie is het statief in ingeklapte staat bovendien zeer compact (49 centimeter in lengte). De been secties zijn voorzien van de ergonomische twistlocks voor een optimale vergrendeling en een snelle, comfortabele bediening met koud of nat weer en ze werken zelfs met handschoenen.

Ellens eerste bevindingen

Over haar eerste bevindingen met het W-2204 statief schreef Ellen een blog. “Ik gebruik mijn statief het meeste voor landschapsfotografie. Nog specifieker, veel landschapsfotografie aan zee. Daarbij zoek ik vaak lage standpunten op. Dit bepaalt voor mij al een aantal belangrijke eigenschappen… Ik weet hoe statieven kunnen lijden onder de omstandigheden aan zee.”

Lees hier het hele verhaal van Ellen.

Los van de W-serie heeft Sirui natuurlijk nog veel meer lijnen. Waarom zou je kiezen voor een van de lijnen van Sirui? Check onderstaande video.