Posted on

Nieuw in de Nanlite Forza serie: de Nanlite Forza 200 en de Forza 60 Bi-color!

Met de Forza 200 voegt Nanlite vandaag een nieuw lid toe aan haar populaire Forza serie. En dat is niet alles. Daarnaast lanceert Nanlite ook de bi-color variant van de al bestaande Nanlite Forza 60, de Forza 60B.

Vorig jaar lanceerde Nanlite haar eerste professionele serie continu ledverlichting, de Forza serie, bestaande uit de Forza 60, de Forza 300 en de Forza 500. Met de komst van deze serie werd de droom van foto- en videografen werkelijkheid; super krachtige continu ledlampen in extreem compacte behuizingen.       

Nanlite Forza 200

Met een indrukwekkend compact ontwerp en een hoog vermogen van 200 watt continu licht, biedt de Nanlite Forza 200 oneindig veel opnamemogelijkheden en vult het een leegte op in de huidige serie. In combinatie met de meegeleverde reflector is de output van de Forza 200 op een meter afstand liefst 34890 Lux. Net als zijn familieleden heeft de Forza 200 een kleurtemperatuur van 5600k en respectievelijk een CRI en TLCI-waarde van 98 en 97. Daarnaast beschikt de Forza 200 over 11 verschillende lichteffecten waaronder flash, pulse, storm, TV, paparazzi, Candle/Fire, Bad Bulb, Firework en Explosion. De Forza 200 weegt slechts 1.78 kilogram.

Gescheiden controlepaneel

Net als bij de Forza 300 en de Forza 500 is het controlepaneel gescheiden van de lamp zelf. Dat maakt ook de Forza 200 uiterst handzaam en bovenal erg handig in gebruik. Dankzij de Bowens-houder is de Forza 200 compatibel met een enorme selectie aan lichtmodificatoren, zoals een beauty dish, softboxen, snoots en meer.

Ultieme flexibiliteit

De Forza 200 werkt op stroom maar, voor gebruikers die zoeken naar ultieme flexibiliteit, ook op een enkele 14,4V-26V/12A V-mount batterij. Die laatste wordt niet meegeleverd. De lamp wordt standaard geleverd met een power adapter, een reflector en een handige draagtas. Daarnaast heeft Nanlite een groot aantal accessoires voor de Forza serie. Denk aan diverse soorten grids en softboxen.  

De adviesprijs van de Nanlite Forza 200 is € 829,-.

Nanlite Forza 60B

En dat is niet alles. Naast de Forza 200 lanceert Nanlite vandaag ook de Bi-color variant van de al bestaande Forza 60, de Forza 60B. Hiermee komt Nanlite tegemoet aan de toenemende vraag vanuit de markt naar Bi-color. Daar waar de Forza 60 een kleurbereik heeft van 5600K, heeft de Bi-color een bereik van 2700K tot 6500K. Met dank aan zijn met precisie ontworpen reflector, heeft hij bovendien een indrukwekkende lux output van 13830 op 1 meter. Daarnaast heeft de Forza 60B een CRI waarde van gemiddeld 96 en een TLCI waarde van gemiddeld 98.  

Verder beschikt de 60B over 12 verschillende lichteffecten; CCT Loop, INT Loop, Flash, Pulse, Storm, TV, Paparazzi, Candle/Fire, Bad Bulb, Firework, Explosion en Welding. Nieuw aan de Forza 60B is een USB-poort ter ondersteuning van firmware-updates.

De Nanlite Forza 60B heeft een adviesprijs van € 379,-.