Posted on

Tokina viert 70-jarige bestaan

Het jaar 2020 is een buitengewoon jaar voor Tokina. Recent, op 31 mei om precies te zijn, vierde de gerenommeerde Japanse ontwerper en fabrikant van hoge kwaliteit objectieven namelijk haar 70-jarige bestaan. Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan.

Het objectievenassortiment van Tokina laat zich in een woord vangen; overzichtelijk. Liever dan tientallen middelmatige objectieven aan te bieden, kiest Tokina voor een beperkte reeks zeer hoogwaardige objectieven. Deze objectieven blinken van oudsher uit in groothoek en super-groothoek. Tokina’s objectieven hebben bijna perfecte optische eigenschappen in duurzame en mooie technische constructies.

Naast de objectieven voor fotografie, vervaardigt de Japanse ontwerper ook zeer hoogwaardige objectieven voor de filmindustrie. Parallel daaraan ontwikkelt Tokina samen met zusterbedrijf Hoya hoogkwalitatief professionele filters voor cinema, broadcast en ENG gebruik.

Sinds kort voert Tokina ook nieuwe lijnen objectieven voor high-end DSLR-camera’s en voor de E-mount van Sony, respectievelijk de Opera en de ATX-I en de FíRIN en de ATX-M lijn. En vanwege haar 70-jarige bestaan, brengt Tokina dit jaar onder andere ook verschillende lichtsterke primes op de markt met de Fujifilm X- en de Sony E-mount. Deze worden later dit jaar gelanceerd. Hier komen we als vanzelfsprekend snel op terug.  

Voor wie een goed beeld wil krijgen van de 70-jarige historie van Tokina heeft het merk een mooi overzicht gemaakt. Dit overzicht werpt niet alleen een helder licht op de geschiedenis van Tokina maar “onthult” ook veel interessante feiten over het bedrijf waaronder een volledige tijdlijn van de Tokina-lensgeschiedenis en de nieuwe Tokina-jubileumlijn van 2020.

Je vindt dit overzicht hier.  

Related news