Posted on

Culinair fotograaf Pieter D’Hoop test Nanlite Pavotube 6C II

In het kader van de lancering van de nieuwe Nanlite Pavotube 6C II, vorige maand, vroegen wij diverse ambassadeurs iets tofs te doen met deze compacte maar zeer krachtige tube. Die reeks zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een beeld van Pieter D’Hoop.  

De Belgische fotograaf en Nanlite ambassadeur Pieter D’Hoop is gespecialiseerd in foodfotografie. En hoe! Hij noemt zichzelf overigens geen foodfotograaf. Liever spreekt hij van culinaire fotografie. Zijn werk kenmerkt zich door een geheel eigen stijl en visie. Een stijl waarbij er veel aandacht is voor details. Kijk naar de beelden van Pieter en het water stroomt je door de mond. Want zeg nu zelf, wanneer je naar bijgevoegde beeld kijkt, wil je toch direct een slok nemen? Zelfs als je geen liefhebber bent van tomatensap.

Hoe zag Pieters recept voor dit beeld eruit? Om te beginnen maakte hij gebruik van een middenformaat camera, de Fujifilm GFX 100 in combinatie met de GF 120mm F/4. Voor het gave, futuristische rode effect, dat zo heerlijk combineert met de tomatensap, zette hij twee kersverse Nanlite Pavotubes 6C II in. Om het toffe logo op het flesje aan te lichten, gebruikte hij de Nanlite Forza 60 in combinatie met een fresnel. Dankzij de barndoors van de fresnel, kon hij het licht mooi, subtiel “shapen”. ‘In de achtergrond had ik schuin twee witte houten panelen geplaatst met daarachter de Pavotubes’, legt Pieter uit. Hierdoor lijkt het alsof er licht valt op de scene door een deur die op een kier staat. En dat was ook exact het idee dat Pieter in zijn hoofd had.

De Nanlite Pavotube 6C II is een toffe, veelzijdige, compacte en zeer gebruiksvriendelijke tube. En ondanks die compactheid toch zoveel lightpower.

Pieter D’Hoop

Wat verder in het oog springt bij dit beeld, is die zalige onscherpte. Pieter: ‘Terwijl ik toch op f/4 schiet. Normaal gesproken zou ik voor F/2 kiezen voor dit soort onscherpte, maar ik wilde toch ook zeker zijn van voldoende scherpte. F/4, zeker op midden formaat, was in dit geval de juiste keus voor een mooie blend van scherpte en onscherpte.’          

Over de Nanlite Pavotube 6C II         

Pieter typeert de Nanlite Pavotube 6C II als een ‘toffe, veelzijdige, compacte en zeer gebruiksvriendelijke tube’. ‘En ondanks die compactheid toch zoveel lightpower.’ 

Met een volle batterij kan je op vol vermogen een dik uur werken met deze tubes. Ze hebben een kleurtemperatuur instelbaar vanaf 2700K tot maximaal 7500K. Daarnaast bieden ze een hele range aan licht effecten. Alle specificaties van deze tube vind je hier.  

Meer informatie over Pieter? Check zijn website.