Posted on

Ellen van den Doel: Nieuwe Sirui Ambassadeur

Met trots presenteren wij onze nieuwe Sirui ambassadeur, landschapsfotograaf Ellen van den Doel.

Prachtige landschappen met kleurrijke of juist donkere, dreigende wolkenluchten erboven vormen het handelsmerk van Ellen. Haar favoriete terrein is het strand. Niet zo vreemd wanneer je woonachtig bent in Sommelsdijk, een dorp gelegen op het eiland Goeree-Overflakkee. Om die reden gaat Ellen werken met de Sirui W-2204. Statieven uit de W-serie – Wave & Wildernis – brengen de beste kwaliteit en innovatie van Sirui naar boven en stellen fotografen in staat om ook in extreme situaties en terreinen de best denkbare beelden te maken.

Over Ellen

Fotograferen is voor Ellen een belangrijk onderdeel van haar leven. Vooral als de lucht mooi kleurt, rond zonsondergang en zonsopkomst. Die eerste, zonsopkomst, is overigens haar favoriete moment. Ellen: ‘Bij zonsopkomst heb je simpelweg de grootste kans op sfeer. Denk aan mist. Daarnaast biedt de zonsopkomst meer magie dan de zonsondergang. De wereld zien ontwaken, een nieuw begin, nieuwe ronde, nieuwe mogelijkheden. En daarna heb je nog een hele dag voor je, opgeladen en wel!’ En ja, dat vereist een fikse portie intrinsieke motivatie. ‘Wie niet bereid is heel vroeg op te staan of langdurig in de kou te wachten, komt nooit met knalbeelden naar huis.’

Afgezien van prachtige beelden levert landschapsfotografie Ellen ‘enorm veel plezier en voldoening’ op. ‘Lekker buiten zijn, omgeven door rust. Helemaal in het hier en nu. Op zo’n moment denk ik echt nergens aan en glijden alle eventuele kopzorgen van me af. Ik zie het als een vorm van mindfulness.’

In haar werk laat Ellen liever niets aan het toeval over. Voorbereiding is voor haar dan ook key. Locatie- en weer/meteorologie kennis vormen daarbij een voornaam onderdeel. ‘Daarmee vergroot je de kans op goede beelden aanzienlijk’, aldus Ellen. ‘Door vaak op een locatie in de buurt te fotograferen, weet je na verloop van tijd exact wat je kunt verwachten en welke ingrediënten je nodig hebt om die ene echte knaller te schieten op die locatie. Ook kennis van het weer is essentieel. Niet alleen met behulp van apps, maar ook door gewoon goed om je heen en vooral naar boven te kijken. Wat kun je verwachten? Zo voorkom je dat de omstandigheden ideaal zijn maar jij niet op de juiste plaats staat!’  

Standpunt

Ellen heeft een voorkeur voor lage standpunten. ‘Veel mensen werken met hun statief op de hoogste stand, terwijl het beeld niet zelden veel spannender wordt door juist een laag standpunt te kiezen. Maak het jezelf dus niet te makkelijk. Kies het standpunt dat bij de situatie past. Zelf begin ik eigenlijk altijd vanuit een laag standpunt. Pas als dat niet werkt, ga ik omhoog.’

Over de Sirui W-serie

Sirui product illustrations illustr 3047
Sirui W-2204

Wanneer je als fotograaf ruig en vochtig terrein aandoet, wil je kunnen vertrouwen op je statief. Het kan en mag niet zo zijn dat halverwege je trip jouw statief niet meer in- of uitschuift als gevolg van water, stof, vuil, zand of zout. Met een Sirui uit de W-serie hoef je je daarover geen zorgen te maken. Statieven uit deze serie brengen de beste kwaliteit en innovatie van Sirui naar boven en stellen fotografen in staat om ook in extreme situaties en terreinen de best denkbare beelden te maken. Zo zijn de 4-delige poten van deze statieven speciaal afgesloten om het binnendringen van water en vuil tegen te gaan. Dankzij die afdichting kunnen deze statieven zelfs gebruikt worden in zout water of in omstandigheden waar veel zand, modder en/of modderig rivierwater voorkomt. Dit maakt de W-serie perfect voor extreme fotografie. Denk aan fotograferen aan het strand of in de woestijn. Op dergelijke locaties komt een statief uit de W-serie volledig tot zijn recht.

Over de Sirui W-2204

De Sirui W-2204 is gemaakt van carbon en is belastbaar tot 18 kilogram. Hij weegt slechts 1,7 kilogram. De drie benen kunnen 180 graden vouwen waardoor er in elke stand gefotografeerd kan worden. Door die 180 graden optie is het statief in ingeklapte staat bovendien zeer compact (49 centimeter in lengte). De been secties zijn voorzien van de ergonomische twistlocks voor een optimale vergrendeling en een snelle, comfortabele bediening met koud of nat weer en ze werken zelfs met handschoenen.

Wil je meer informatie over Ellen en haar werk? Check haar website.