Posted on

Nanlite Pavotube II 6C LED Tube in de praktijk; “Bruce Lee meets Star Wars”

In het kader van de lancering van de nieuwe Nanlite Pavotube II 6C, op 19 april 2020, vroegen wij diverse ambassadeurs iets tofs te doen met deze compacte maar zeer krachtige tube. Een boodschap waarmee we Nanlite ambassadeur en portretfotograaf en lichtknutselaar Martin Hogeboom op pad kunnen sturen.

Het werk van Martin kenmerkt zich door een cocktail van mooi licht, onscherpte, knallende kleuren en bijzondere standpunten. Zijn beelden roepen niet zelden een wow-effect op. Zo ook de beelden waarbij Martin gebruik maakte van de Nanlite Pavotube II 6C.

Willem Sibering als moderne Bruce Lee, met 2 Nanlite Pavotube II 6c’s als lichtgevende nunchaku’s. Foto: Martin Hogeboom – www.martinhogeboom.nl

Martin is van huis uit een strobist (werken met flitsers) maar maakt daarnaast steeds vaker gebruik van continulicht. “Het grote voordeel van continulicht is dat je gelijk ziet wat je doet met het licht”, zegt Martin hierover. “Het effect van de verlichting is al zichtbaar voordat je een foto maakt, dus je kunt lekker in de flow van de shoot blijven zonder dat je testfoto’s hoeft te maken zoals bij werken met flitslicht. Als het moet kun je zelfs met een (half-)automatische camera werken.”

Willem Sibering als moderne Bruce Lee, met 2 Nanlite Pavotube II 6c’s als lichtgevende nunchaku’s. Foto: Martin Hogeboom – www.martinhogeboom.nl

Toen Martin de nieuwe Nanlite pavotubes uit de verpakking haalde, had hij direct een beeld voor zich van de Ninja nunchaku’s, twee vechtstokken met een ketting ertussen. En dus sloeg hij aan het knutselen en verbond de twee tubes met een ketting. Als model vroeg hij een goede vriend die zeker ook fysiek goed past bij het beeld dat hij vrijwel direct in zijn hoofd had. Op de set zelf bracht hij rood, vurig licht en rook aan in de achtergrond om de sfeer nog verder te verhogen. De kersverse tubes stelde hij in op de blauwe kleur. “Bruce Lee meets Star Wars… Dat was een beetje mijn vertrekpunt.” 

Je stopt ze zo in je fototas. Dat is een niet te onderschatten voordeel van deze tubes. Alles dat gebruiksgemak heeft, gebruik je ook daadwerkelijk.

Martin Hogeboom

Om overbelichting te voorkomen, ging Martin niet verder dan slechts 3% van de totale lichtopbrengst die de tubes in huis hebben. “Het was zaak ze zeer subtiel in te stellen. Ze mogen dan klein en compact zijn, ze zijn erg krachtig!”

Willem Sibering als moderne Bruce Lee, met 2 Nanlite Pavotube II 6c’s als lichtgevende nunchaku’s. Foto: Martin Hogeboom – www.martinhogeboom.nl

En over klein en compact gesproken. “Je stopt ze zo in je fototas. Dat is een niet te onderschatten voordeel van deze tubes. Alles dat gebruiksgemak heeft, gebruik je ook daadwerkelijk. Ze werken op een accu dus geen gedoe met kabels en je kan ze bovendien heel makkelijk wegwerken. Achter een computerscherm, tussen een bloempot en ga zo maar door. Bovendien, normaal gesproken zorgen kleine lichtbundels voor harde schaduwen. Het licht uit deze tubes daarentegen is heel mooi zacht. Het zijn echte sfeerverhogers. Ik ben er nu al helemaal weg van.”

Over de Nanlite Pavotube II 6C          

Met een volle batterij kan je, op vol vermogen, een dik uur werken met deze tubes. Ze hebben een kleurtemperatuur instelbaar vanaf 2700K tot maximaal 7500K. Daarnaast bieden ze liefst 17 licht effecten. Alle verdere specificaties van deze tube vind je hier.

Meer informatie over Martin? Check zijn website!