Posted on

De brand new Nanlite Pavotube II 6C LED Tube in de praktijk

In het kader van de lancering van de nieuwe Nanlite Pavotube II 6C LED Tube, op 19 april 2020, vroegen wij diverse ambassadeurs iets tofs te doen met deze compacte maar zeer krachtige tube. Ook onze Sirui ambassadeur en full time professioneel natuurfotograaf Mike Muizebelt ging er mee aan de slag. Naast natuurfotografie heeft Mike een uitgesproken passie voor lightpainting. De compacte tubes boden Mike de mogelijkheid deze twee passies te combineren. Hoe ging hij precies te werk?

Het is de tijd van de voorjaarsbloeiers. Zo groeit momenteel het Daslook weelderig. Dit is een plant uit de lookfamilie die terecht ook zeer populair is bij natuur- en macrofotografen. Zo ook bij Mike. Hij mag dan een uitgesproken passie hebben voor reisfotografie – met name op het Afrikaanse continent -, ook van het creëren van sfeervolle en verrassende foto’s in zijn ‘eigen achtertuin’ kan Mike erg genieten. Zo nam hij twee exemplaren van de kersverse Nanlite Pavotube II 6C LED Tube, mee naar een bos vol met Daslook nabij zijn woonplaats.

Hij wilde laten zien wat je als natuurfotograaf onder andere kan doen met deze compacte maar zeer krachtige tubes. Allereerst gebruikte Mike een van de tubes in de achtergrond van zijn beeld om zo een warme, sfeervolle achtergrond te creëren, vergelijkbaar met de sfeer die ontstaat bij zonsopkomst en zonsondergang. Om die warme sfeer na te bootsen stelde hij de tube in op 2700K. Om schaduwen tegen te gaan en zijn onderwerp iets aan te lichten, maakte hij in de voorgrond gebruik van de andere tube. Deze stelde hij juist in op een koele kleurtemperatuur.

“Dit was nog vrij rechttoe, rechtaan”, zegt Mike. “Bovendien wilde ik, vanwege de wereldwijde lancering van deze nieuwe tubes, ook iets doen met Rood, Wit, Blauw om zo te benadrukken dat dit een Nederlandse inzending is.” Dat bracht hem tot onderstaand beeld waarbij Mike de achtergrond blauw uitlichtte, en de daslook op links juist rood. Hierbij speelde hij onder andere met de kleurtemperatuur van de tubes en met zijn witbalans “om zo die koele blauwe sfeer in de achtergrond te creëren”.

De Nanlite Pavotube II 6C LED is compact, licht, zeer krachtig en met een adviesprijs van 119 euro relatief goedkoop

Mike Muizebelt

Over de tubes kan Mike kort zijn. “Ze zijn compact, licht, zeer krachtig en met een adviesprijs van 119 euro relatief goedkoop. Ze bieden allerlei lightpaint mogelijkheden en daarnaast kan je er ook als natuurfotograaf erg leuke, creatieve dingen mee doen! Ik neem ze vanaf nu standaard mee in mijn tas.”

Met een volle batterij kan je, op vol vermogen, een dik uur werken met deze tubes. Ze hebben een kleurtemperatuur instelbaar vanaf 2700K tot maximaal 7500K. Daarnaast bieden ze liefst 17 licht effecten. Alle verdere specificaties van deze tube vind je hier.

Meer informatie over Mike? Check zijn website!