Posted on

Tokina ATX-I 11-16mm f/2.8 CF pakt TIPA World Award

De Tokina ATX-I 11-16mm F/2.8 CF is in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze TIPA World Awards 2020.

Met de atx-i 11-16mm f/2.8 CF (APS-C) lanceerde Tokina eind 2019 het eerste objectief in de nieuwe atx-i serie. Deze ultragroothoekzoomlens voor DLSR-camera’s met APS-C-sensor bouwt voort op zijn zeer populaire voorganger, de Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X. De Tokina ATX-I 11-16mm F/2.8 CF won de award in de categorie Best DSLR wide angle zoom lens.  

De atx-i 11-16mm f/2.8 CF kreeg niet alleen een nieuwe, moderne jas met waterafstotende coating maar onderging ook inwendig de nodige verbeteringen. Daardoor vormt de atx-i 11-16mm f/2.8 CF de perfecte match met de moderne APS-C camera’s.      

Ondanks zijn constante maximale diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik is dit objectief met een gewicht van 555 gram relatief licht. Het is bovendien de enige lichtsterke ultragroothoekzoomlens voor DLSR-camera’s met APS-C-sensor in de markt.  

Interactive

De I in deze nieuwe lijn van Tokina staat voor Interactive waarmee Tokina de directe communicatie tussen fotograaf en objectief wil benadrukken.

De atx-i 11-16mm f/2.8 CF is beschikbaar in twee vattingen: Canon EF en Nikon F.

Het jury-oordeel:

“The atx-i 11-16mm F2.8 CF wide-angle zoom opens up a whole new world of imaging possibilities. Designed for use with APS-C DSLRs, with an effective focal length range of approximately 16-24mm, the atx-i 11-16mm F2.8 CF offers a constant aperture of f/2.8 throughout the range, an f/22 minimum aperture, and close focusing capability of 0.3 meters (about 1 ft), thus hitting all the marks for photographers who want to take advantage of all the exciting visual potential the lens affords.”

Over de TIPA-awards

Sinds 1991 kiezen fotojournalisten van 30 fotovakbladen uit 15 landen verdeeld over 5 continenten de beste foto- en video-producten van het jaar: fotocamera’s, videocamera’s, objectieven, statieven, flitsers en nog veel meer. De organisatie heet Technical Image Press Assocation, beter bekend onder de naam TIPA. De prestigieuze TIPA-awards staan bij professionele fotografen hoog aangeschreven. Ze kunnen je daardoor helpen bij het maken van een goede keuze voor een camera of objectief.

Related news