Posted on

Hoya maakt winnaars bekend van International filter Photo Contest

Hoya heeft de winnaars bekend gemaakt van de International filter Photo Contest (IFPC) 2019. Overall-winner van deze photo contest is de Spaanse fotograaf Javier Arcenillas met zijn beeld Butterfly.

De International filter Photo Contest (IFPC) wordt gesponsord door de merken Hoya, Cokin, Kenko en Formatt-Hitech filters. De ingediende beelden werden ook voor de editie van 2019 beoordeeld door een team van professionele fotografen uit vier verschillende landen.

Overall-winner Javier Arcenillas wint een geldbedrag van liefst 500.000 yen, ruim 4.000 euro.

In de categorie Jury Special Prize viel onder andere de Belg Pavlos Evangelidis in de prijzen met zijn beeld Catch of the day, een foto van traditionele Sri Lankaanse stelt vissers tijdens sunset in Koggala. Voor dit beeld maakte de Belg gebruik van een ND filter om zo een langere sluitertijd te creëren. ‘For that dreamy water texture’. “Om te voorkomen dat de vissers niet te blurry werden, was het echter wel zaak niet te overdrijven met de sluitertijd. Het was zoeken naar de juiste balans,” aldus Pavlos die 850 euro wint met zijn foto.  

Bekijk hier alle winnaars en hun verhaal.

Als vanzelfsprekend staat ook in 2020 de International filter Photo Contest op de agenda. Hoe, wat, waar en wanneer? We keep you posted!

Kortom, hou onze portal in de gaten!  

Related news