Posted on

Sirui brengt nieuwe L-brackets op de markt

Sirui brengt nieuwe L-brackets op de markt voor de volgende camera’s; de Fujifilm X-H1, X-T3 en X-T2, de Canon EOS R, 1DX MII, 7D MII en 5D MIV (inclusief battery grip) en de Nikon Z6 en Z7. Daarnaast brengt Sirui een tweetal universele L-brackets op de markt, de TY-110L en de TY-110LBGH.

Met het uitbrengen van deze nieuwe reeks, stopt Sirui met de productie van een reeks aan L-brackets voor “oudere” camera’s als de Canon 5D MII en 5D MIII en de Nikon D3, D4, D5, D700, D800, D500, D600 en de Fujifilm X-T1 en de X-Pro 1. Wij hebben deze L brackets nog wel op voorraad.

Wat is een L-bracket

Een L-bracket is niets meer dan een L-vormige koppelplaat. Vergeleken met een normale snelkoppelplaat, zit een L-bracket niet alleen onder de camera maar ook naast de body. Op die manier is de camera niet alleen horizontaal te monteren maar ook verticaal, zonder dat de statiefkop verzet hoeft te worden.

Voor veel type camera’s heeft Sirui een unieke L-bracket ontworpen, zodat alle functionaliteiten van de camera behouden/beschikbaar blijven. Denk aan de knoppen, compartimenten en de diverse aansluitingen.