Posted on

De Sirui W-2204 in zijn geliefde terrein

Wanneer je als fotograaf ruig en vochtig terrein aandoet, wil je kunnen vertrouwen op je statief. Het kan en mag niet zo zijn dat halverwege je trip jouw statief niet meer in- of uitschuift als gevolg van water, stof, vuil, zand of zout. Om die reden maakten wij tijdens een recente trip naar de Ardennen gebruik van de Sirui W-2204.  

Waarom deze keus? Statieven uit de W-serie van Sirui – Wave & Wildernis – brengen de beste kwaliteit en innovatie van Sirui naar boven en stellen jou als fotograaf in staat om ook in extreme situaties en terreinen de best denkbare beelden te kunnen maken. Zo zijn de 4-delige poten van deze statieven speciaal afgesloten om het binnendringen van water en vuil tegen te gaan.

Dankzij die afdichting kunnen deze statieven zelfs gebruikt worden in zout water of in omstandigheden waar veel zand, modder en/of modderig rivierwater voorkomt. Dit maakt de W-serie perfect voor extreme fotografie. Denk aan fotograferen aan het strand, in de woestijn of, zoals in ons recente geval, langs de rivierbedding van de Ourthe en in de rivier zelf en aan het Meer van Nisramont, een stuwmeer ten zuidoosten van het stadje La Roche-en-Ardenne in de Belgische provincie Luxemburg. Het was er vochtig, modderig en ruig.  

En juist in dat soort situaties komt een statief als de Sirui W-2204 volledig tot zijn recht. Met dank aan het feit dat water en zand geen kans krijgen binnen te dringen in de sluitingen. Dat maakt werken met dit statief in omstandigheden zoals hierboven geschetst een vanzelfsprekendheid.

De Sirui W-2204 nader verklaard

Sirui product illustrations illustr 3047

De Sirui W-2204 is gemaakt van carbon en is belastbaar tot 18 kilogram. Hij weegt slechts 1,7 kilogram. De drie benen kunnen 180 graden vouwen waardoor er in elke stand gefotografeerd kan worden. Door die 180 graden optie is het statief in ingeklapte staat bovendien zeer compact (49 centimeter in lengte). De been secties zijn voorzien van de ergonomische twistlocks voor een optimale vergrendeling en een snelle, comfortabele bediening met koud of nat weer en ze werken zelfs met handschoenen.

Gear:

Lees ook: Levenslange garantie op Sirui statieven