Posted on

Slik SGH-300, de ideale Gimbal Head voor het moderne super-zoom objectief

Met de Slik Gimbal Head SGH-300 lanceert Slik een uiterst lichte en compacte schommelkop speciaal voor lichte, moderne super-zoom objectieven. Denk aan de Nikon 200-500mm, de Sony 200-600mm, de Canon 100-400mm en de Sigma 60-600mm. Kortom, een droom van een schommelkop voor de reislustige (natuur/wildlife)fotograaf.

De SGH-300 weegt slechts 800gram en is met zijn hoogte van 160mm uiterst compact. Maar ondanks zijn compactheid, tilt hij moeiteloos drie kilo. Dit maakt de SGH-300 de ideale schommelkop voor moderne, lichte gear.

De SGH-300 draait als vanzelfsprekend 360 graden om zijn as. Daardoor kan je eenvoudig van links naar rechts “pannen”. Daarnaast kan de kop, net als iedere schommelkop, van voor naar achter bewogen worden. Niet voor niets spreken we van een schommelkop. Hierdoor kan je zowel omhoog als omlaag fotograferen. Wanneer je het gewicht goed verdeeld zal de schommelkop, zodra je hem los laat, netjes waterpas uitlijnen. Dit zorgt ervoor dat je dus alle kanten op kan fotograferen, zonder dat het je kracht of moeite kost.

Vriendelijk geprijsd

De SGH-300 wordt geleverd met een universele snelwisselplaat (Arca Swiss) en is met een  adviesprijs van 249 euro bovendien vriendelijk geprijsd.  

Related news