Posted on

Tokina lanceert eerste objectief in nieuwe serie, de Tokina ATX-I 11-16mm f/2.8 CF

Met de ATX-I 11-16mm f/2.8 CF (APS-C) lanceert Tokina het eerste objectief in de nieuwe ATX-I serie. Deze ultragroothoekzoomlens voor DLSR-camera’s met APS-C-sensor bouwt voort op zijn zeer populaire voorganger, de Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X.

De ATX-I 11-16mm f/2.8 CF kreeg niet alleen een nieuwe, moderne jas met waterafstotende coating maar onderging ook inwendig de nodige verbeteringen. Daardoor vormt de ATX-I 11-16mm f/2.8 CF de perfecte match met de moderne APS-C camera’s.      

Ondanks zijn constante maximale diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik is dit objectief met een gewicht van 555 gram relatief licht. Het is bovendien de enige lichtsterke ultragroothoekzoomlens voor DLSR-camera’s met APS-C-sensor in de markt.   

Interactive

De I in deze nieuwe lijn van Tokina staat voor Interactive waarmee Tokina de directe communicatie tussen fotograaf en objectief wil benadrukken.

Net als zijn voorganger komt de ATX-I 11-16mm f/2.8 CF beschikbaar in twee vattingen: Canon EF en Nikon F.

De volledige beschrijving en alle specificaties van deze nieuwe Tokina parel vind je hier.  

Prijs en beschikbaarheid

De Tokina ATX-I 11-16mm f/2.8 CF komt volgende maand beschikbaar. De prijs is nog niet bekend. We keep you posted!  

Related news