Posted on

Let op! Weer imitatie Hoya filters op de markt

Niet alleen brands als Rolex, Gucci en Nike worden regelmatig geplaagd door namaakproducten. Ook van de Hoya filters zijn er imitaties in omloop. Daar werden wij recent weer mee geconfronteerd.   

Het is misschien een eer dat je merk zo vooraanstaand is, dat het wordt nagemaakt. Toch is het vooral heel erg treurig. Voor het merk zelf, voor ons maar zeker ook voor de consument. Hoya staat voor absolute topkwaliteit – denk aan de beste glassoorten en productietechnieken – en brengt alleen de best denkbare filters op de markt. Namakers maken zich over kwaliteit niet druk.

Gelukkig is de gebrekkige kwaliteit van het namaak filter meestal ook in de finishing touch te zien. Denk aan spel- en drukfouten of afwijkende verpakkingen. Zo werden we al eens geconfronteerd met namaak polarisatiefilters, het Hoya Pro Digital Filter Circular PL om precies te zijn. Op de foto zie je een paar duidelijke voorbeelden van de spel- en drukfouten.

Heel recent werden we wederom geconfronteerd met een nepper. Ditmaal ging het om het populaire UV(c) filter. Niet alleen aan de verpakking was duidelijk te zien dat het hier een imitatie filter betrof. Zo was de verpakking van het nep filter heel dof van kleur. Daarnaast was er een groter lettertype gebruikt voor het opschrift op het nep filter.

Afgezien van de verpakking, zakken de neppers vooral op het vlak van kwaliteit door de ondergrens. Zo ontbreekt bij het nep UV filter dat we recent aantroffen onder andere de van Hoya bekende coating. Kortom, het glas van dit imitatie filter, is gewoon glas met als gevolg dat dit filter onder andere enorm spiegelt. We hoeven natuurlijk niemand uit te leggen wat dit in de praktijk impliceert.

Laat je niet foppen                

Het in huis halen van fake filters is heel eenvoudig te voorkomen. Koop je filters alleen bij gecertificeerde dealers en dus niet via goedkope kanalen als Amazon en AliExpress. Zo was de nepper die wij recent in handen kregen, aangeschaft via laatst genoemde kanaal.

Last but not least. Er is maar één importeur voor Hoya in de Benelux, dat zijn wij, TSE Imaging. Via deze link vind je alle officiële distributeurs in de rest van de wereld.

Wees gewaarschuwd, en laat je niet oplichten!

  

Related news