Posted on

Workshop LED Belichting: Leer werken met continu lichtbronnen!

Studiofotografen werken van oudsher met flitslicht. De laatste jaren zien we echter dat steeds meer fotografen overstappen op continu licht, lampen die de hele tijd aanstaan. Het grote voordeel van continu licht ten opzichte van flitslicht, is dat je ziet hoe het licht op je onderwerp valt. “What you see is what you get!”. Je kunt hierdoor veel eenvoudiger de juiste belichting instellen en sneller het licht naar je hand zetten. Daarnaast zijn er nog tal van voordelen van continulicht ten opzichte van flitslicht.

Tijdens een praktische – en informatieve workshop bij Cameraland gaat professioneel portretfotograaf en Ledgo ambassadeur Tom Museeuw hier dieper op in. Tom gebruikt al enkele jaren continu licht tijdens zijn commerciële fotosessies en leert je tijdens deze workshop alle geheimen van het werken met continu lichtbronnen. Ook krijg je een duidelijk inzicht in de verschillende types LED belichting die er op de markt aangeboden worden. Tom bespreekt onder andere de verschillen in lichtkwaliteit en lichtspreiding. Aan de hand van demomateriaal geeft hij een pak tips waarop je moet letten bij de aankoop van LED belichting.

Als vanzelfsprekend geeft Tom ook een uitgebreide live demonstratie met allerhande materiaal zodat de deelnemers een duidelijk inzicht krijgen hoe hij zijn portretten belicht. De opbouw van het portret kan tijdens de demonstratie via live-feed uit de camera op een scherm gevolgd worden zodat niemand ook maar iets hoeft te missen van het gehele proces. Deze workshop is toegankelijk voor iedere leergierige fotograaf. Tijdens het praktische gedeelte krijg je zelf alle kans en ruimte om te fotograferen zodat je met professionele foto’s huiswaarts keert.

Lees ook:

Over Tom

Portretfotograaf Tom Museeuw heeft een unieke, eigen stijl die zich het beste laat omschrijven als eigentijds, artistiek, speels en levendig. Het ultieme portret is volgens Tom een foto waarbij de kijker begint te twijfelen welke emotie het model uitstraalt. ‘Als je een foto aan honderd mensen laat zien en die honderd mensen hebben allemaal een andere mening, vind ik een portret geslaagd. Fotografie is namelijk nog altijd een kunstvorm en het is persoonlijk. Natuurlijk zijn er bepaalde regels, zoals een horizon die recht moet staan. Maar de ongeschreven regels bepaal je zelf. Het is als een vlinder. Op een gegeven moment moet je uit je vertrouwde cocon komen en gaan fladderen. Het vinden van een eigen stijl, lukt niet als je binnen de lijntjes blijft kleuren.’ Naast zijn ambassadeurschap voor Fujifilm is Tom TSE-ambassadeur voor Ledgo.  

Workshop: waar en wanneer?

De workshop LED Belichting vindt plaats op zaterdag 25 januari van 10.00u tot en met 16.30u.  

Deze workshop kost 75 euro. Na afloop ontvang je een waardebon van 50 euro te besteden aan Ledgo apparatuur.

Aanmelden voor deze workshop kan hier.

Beeld: Copyright Tom Museeuw