Posted on

Leer alles over filtergebruik

Toont niet iedere foto een interpretatie van de werkelijkheid? Er zijn verschillende gereedschappen beschikbaar om jouw interpretatie en visie op die werkelijkheid kracht bij te zetten. Denk aan het gebruik van filters. Maar wanneer, waarom en hoe gebruik je het juiste filter?

Tijdens een uniek en gratis event bij Cameraland, zaterdag 28 september, leer je alles over filters, het gebruik, de verschillende soorten en de kwaliteit. Tijdens dit event wordt onder andere de optische kwaliteit van verschillende filters getest met behulp van een professionele resolutietester en een spectrum photometer. Ook wordt het zeer hoogwaardige filtersysteem van Sirui gedemonstreerd en biedt Camerland je een korting van 10% op alle Sirui systeemfilters.

Het event bestaat uit twee sessies: Een ochtendsessie van 10:00 tot 11:30 en een middagsessie van 12:30 tot 14:00. Je kunt zelf bepalen voor welke sessie jij je wilt aanmelden.

Lees ook

Tijdens deze korte maar intensieve masterclass legt Cameraland-eigenaar en natuurfotograaf Ed Dorrestein je aan de hand van eigen foto’s exact de do’s en dont’s uit over filters en filtergebruik. Met name het gebruik van grijs(verloop) filters en het polarisatiefilter komt aan bod.

Daarna is er uitleg van Alex Korbee van TSE Imaging over de kwaliteitsverschillen tussen de diverse merken filters, het verschil tussen UV filters en protectors en de testmethodes om de verschillen aan het licht te brengen. Hij zal hierbij specifiek ingaan op Hoya opschroeffilters en Sirui systeemfilters.

Ten slotte gaan we de kwaliteit van filters live testen met een geavanceerde spectrum photometer en een resolutietester. Heb je zelf filters? Breng ze mee en laat ze testen!   

Jezelf aanmelden voor dit event kan via deze link. Hier vind je ook de exacte tijden en het  volledige programma.

Beeld: Copyright Mike Muizebelt (Sirui ambassadeur)

Related news

De Sirui RX2 in de praktijk

‘De Sirui RX2 is sterk, compact, super degelijk, dankzij het carbon uiterst licht maar wel erg stabiel en veelzijdig inzetbaar.’