Posted on

Professioneel filmmaker legt Tokina AT-X 11-16mm f/2.8 Pro DX II op de “pijnbank”

Het Tokina AT-X 11-16mm f/2.8 Pro DX II ultra groothoekobjectief staat onder andere bekend om zijn scherpte. Niet alleen in het centrum maar tot ver in de hoeken. Niet voor niets is dit objectief erg geliefd onder beeldmakers die fotograferen met een aps-c sensor. Professioneel filmmaker Karim Yatrib was benieuwd naar de cine prestaties van dit objectief.

Tokina ATX 11-16 f/2.8 PRO DX pro dx
Tokina ATX 11-16 f/2.8 PRO DX

Hij ging vervolgens aan de slag met de Tokina AT-X 11-16mm f/2.8 Pro DX II in combinatie met de Fujifilm X-T30. Om lens en camera met elkaar te “verbinden”, gebruikte hij de Commlite FX-EF adapter. Al snel raakte Karim erg enthousiast over dit objectief. Zo prijst hij de brandpuntafstanden van de Tokina AT-X 11-16mm f/2.8 Pro DX II. “De ideale film standaarden”, aldus Karim.

Ook het gewicht van slechts 550 gram is volgens Karim een groot voordeel ten opzichte van veel Cinema objectieven die bovendien veel duurder zijn. “Maar kijk je naar de outcome van dit objectief, dan kan ik niet anders dan concluderen dat dit ook voor videografie een prachtige lens is.”  

Met dank aan het geringe gewicht, “kan je met dit objectief bovendien heel prettig werken in combinatie met een Gimbal”.

Last but not least is de filmmaker erg gecharmeerd van de prachtige kleurweergave en de hoge resolutie van de Tokina AT-X 11-16mm f/2.8 Pro DX II. Karim: “Kortom, voor een zeer betaalbare prijs haal je met dit objectief niet alleen een geweldig foto-objectief in huis.”  

Wat produceerde Karim met het Tokina AT-X 11-16mm f/2.8 Pro DX II ultra groothoekobjectief? Bekijk het in onderstaande video.

Related news